pizza do słodyczy!
Posty: 4
• Strona 1 z 1
pizza do słodyczy!
Jak tak dalej pójdzie, to miłościwie nam panujący obłożą pizze jakimś dodatkowym podatkiem od cukru albo inną opłatą
Skąd taki wniosek? Ano stąd, że w specyfikacji wielu pieców cukierniczych wspomina się właśnie o pizzach! Nie wiem czy to jakiś błąd, czy po prostu w gastronomii używa się jednego urządzenia i do ciast, i do rzeczonego dania z Włoch. W każdym razie wygląda to dość osobliwie
Skąd taki wniosek? Ano stąd, że w specyfikacji wielu pieców cukierniczych wspomina się właśnie o pizzach! Nie wiem czy to jakiś błąd, czy po prostu w gastronomii używa się jednego urządzenia i do ciast, i do rzeczonego dania z Włoch. W każdym razie wygląda to dość osobliwie
Re: pizza do słodyczy!
EDIT
Internety - czyli te mniej poważne strony - potwierdzają, że prace nad podatkiem tłuszczowym/fast foodowym faktycznie trwają. I to już od jakiegoś czasu, więc te moje przewidywania były mocno spóźnione
PS
A jak ktoś nie wierzy, że w piecu cukierniczym można upiec PRAWDZIWĄ pizzę, to niech zajrzy na stronę https://restoquality.pl/piece-cukierniczo-piekarnicze i przeczyta specyfikację któregoś z tych "poziomych" urządzeń. Gdzieś tam na pewno będzie podpunkt w stylu pojemność pizz.
Internety - czyli te mniej poważne strony - potwierdzają, że prace nad podatkiem tłuszczowym/fast foodowym faktycznie trwają. I to już od jakiegoś czasu, więc te moje przewidywania były mocno spóźnione
PS
A jak ktoś nie wierzy, że w piecu cukierniczym można upiec PRAWDZIWĄ pizzę, to niech zajrzy na stronę https://restoquality.pl/piece-cukierniczo-piekarnicze i przeczyta specyfikację któregoś z tych "poziomych" urządzeń. Gdzieś tam na pewno będzie podpunkt w stylu pojemność pizz.
-
- User
Posty: 4
• Strona 1 z 1
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości