pichcenie zapasów
Posty: 5
• Strona 1 z 1
pichcenie zapasów
Podobno jak się chce, aby żywność trzymała świeżość jak najdłużej, warto ją pakować w opakowania próżniowe.
A że czasami kupuje się "na zapas", zakup takiej pakowarki na własne potrzeby byłby całkiem sensowny. A przynajmniej tak mi się wydawało, gdyby nie 2 rzeczy. Po pierwsze: ceny urządzeń. Dla użytkownika, który nie prowadzi biznesu, 4-6k to poziom często zaporowy.
Ale bardziej zastanawia mnie co innego: dlaczego w materiałach eksploatacyjnych do pakowarek próżniowych można dostać jakiś specjalny olej? Za co ten olej odpowiada?
A że czasami kupuje się "na zapas", zakup takiej pakowarki na własne potrzeby byłby całkiem sensowny. A przynajmniej tak mi się wydawało, gdyby nie 2 rzeczy. Po pierwsze: ceny urządzeń. Dla użytkownika, który nie prowadzi biznesu, 4-6k to poziom często zaporowy.
Ale bardziej zastanawia mnie co innego: dlaczego w materiałach eksploatacyjnych do pakowarek próżniowych można dostać jakiś specjalny olej? Za co ten olej odpowiada?
Re: pichcenie zapasów
UZUPEŁNIENIE
Wszystkie powyższe informacje pochodzą ze strony https://gvc.pl/ - być może dla osób zajmujących się handlem czy gastronomią odpowiedź jest oczywista. Ale nie wiem, do czego w takich maszynach do pakowania próżniowego olej. Może poza konserwacją części mechanicznych, żeby się nie zatarły.
Coś poza tym
Wszystkie powyższe informacje pochodzą ze strony https://gvc.pl/ - być może dla osób zajmujących się handlem czy gastronomią odpowiedź jest oczywista. Ale nie wiem, do czego w takich maszynach do pakowania próżniowego olej. Może poza konserwacją części mechanicznych, żeby się nie zatarły.
Coś poza tym
Re: pichcenie zapasów
Wiecie jakie niesie ze sobą korzyści rafinowany olej rzepakowy ? Dodatkowo nie wpływa on na smak potraw, które smażymy, ze względu na to, że jest neutralny
-
- User
Posty: 5
• Strona 1 z 1
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości