W żadnym banku nie można takowego kredytu uzyskać bez podania zabezpieczenia w postaci nieruchomości lub np. samochodu. Musi być jakaś gwarancja spłaty...
Poza wspomnianym fm bankiem znalazłem jeszcze bank bgk. Oferujący kredyt do 40 000 zł na dobrych warunkach dla osób bezrobotnych do 25 roku życia, wyłącznie na biznes plan... Tyle, że niestety...oferujący kiedyś... Od 2002 trwa ten program...a, akurat jak go znalazłem teraz, bo teraz mi są pieniądze potrzebne to wypłata środków wstrzymana i to już dla wniosków składanych jeszcze w listopadzie poprzedniego roku...
Oprócz tego jest jeszcze opcja uzyskania środków z funduszy unijnych...albo w mniejszej ilości do 20 000 zł w lokalnym, powiatowym urzędzie pracy, albo w większej do 40 000 zł (na dodatek bezzwrotnie) + środki pomostowe w ramach akcji KAPITAŁ LUDZKI 6.2.
Tyle że w moim regionie nabór wniosków do Kapitału ludzkiego też już się zakończył... I trzeba czekać na kolejną edycje do jesieni...

Pozostaje więc poszukać inwestora, na co wpadłem na początku zanim zacząłem się rozglądać za kredytem. Dałem ogłoszenie na gumtree, chyba z 20 serwisach ogłoszeniowych i napisałem posty na różnych forach związanych z biznesem i nie tylko w działach do tego przeznaczonych... Odpowiedziało kilka osób zainteresowanych na te ogłoszenia z gumtree... Lecz były to osoby nie za bardzo wiedzące same czego chcą...
Jakieś inne propozycje szukania inwestora-wspólnika?
Ew.jakieś linki do serwisów/for gdzie byli by potencjalni zainteresowani?