Leasing, kredyt samochodowy czy wynajem długoterminowy

Gdzie najkorzystniejsze oprocentowanie? W którym banku opłaca się wziąć kredyt na inwestycje.
smyk

Leasing, kredyt samochodowy czy wynajem długoterminowy

Post autor: smyk »

Zastanawiam się jaka forma zakupu samochodu na firmę będzie najbardziej optymalna pod względem podatków: leasing, kredyt samochodowy na firmę czy wynajem długoterminowy? Będę wdzięczny za doradztwo...
pestka

Re: Leasing, kredyt samochodowy czy wynajem długoterminowy

Post autor: pestka »

Każda z form wymienionych przez ciebie ma swoje wady i zalety. Do wad można zaliczyć koszta takiej usługi. Jeżeli chodzi o zalety to bez wątpienia jest to możliwość odliczenia podatku VAT oraz dochodowego. Czyli wyższy koszt bilansuje się z zyskami jakie daje nam możliwość optymalizacji podatkowej. Jeżeli chodzi o wynajem długoterminowy to zapytaj na http://carfree.pl/wynajem-dlugoterminowy/pl
Zadzwoń na infolinię bądź napisz maila.
apogeum

Post autor: apogeum »

Jak dla mnie lepszym rozwiązaniem jest leasing samochodowy. Aby się o tym przekonać - na stronie znajdziesz dobre zestawienie ofert poszczególnych banków.
Sam zdecydowałem się na to rozwiązanie i muszę przyznać, że bardzo wiele udało mi się zaoszczędzić na podatkach.
Pozdrawiam.
selena

Post autor: selena »

Widziałam sporo tematów o leasingu i kredycie samochodowym na i wydaje mi się, że najlepszy jest kredyt. Z tego co wiem biorąc auto w leasing trzeba wpłacić do 45% jego wartości a na to mogą sobie pozwolić raczej tylko firmy. Mało która osoba prywatna ma taką gotówkę. Poza tym kredyt samochodowy ma lepsze warunki jak dla mnie.
kreolka

Post autor: kreolka »

U mnie lepiej sprawdził się leasing niż kredyt. Generalnie jeżdżę Hondą i planuję ją wykupić po skończonym leasingu. Jakby ktoś poszukiwał Hondy, to polecam "swój" salon Hondy w Warszawie na Malowniczej.
kosmiczna

Post autor: kosmiczna »

Dobrze jest najpierw przeczytać zanim się cokolwiek weźmie. Szczególnie jeżeli bierze się kredyt na kilka dobrych lat. Wiadomo, że to nie jest 1000zł ale czasami kilkadziesiąt albo kilkaset tysięcy więc nikt nie chce potem przez całe życie się zamartwiać.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ