Witam. Moim problemem jest bardzo suche powietrze w mieszkaniu. Wietrzymy, kładziemy różne dzbanuszki z wodą na gzrejnikach zimą ale i tak jest suche jak nie wiem. Najgosze ze to nie jest zdrowe, wysusza też bardzo skórę itd. Co robić ,zeby powietrze było bardziej wilgotne ? Jakieś kwiatki , albo jakieś nawilżacze stosowac ? Poproszę o rady.
Najlepiej chyba kupić nawilżacz. Ja mam Oskara marki Stadler. Naprawdę sprzęt dobry, w domu czuć od razu różnice jak dziala. Pobór energii ma niewielki, jest też bardzo wydajny, wiec warto kupić i cieszyć się w domu nawilżonym powietrzem.
Nawilżanie powietrza jest bardzo ważne, szczególnie dla osób z astmą. Na szczęście mam na tyle szczęście, że w domu mam w miarę nawilżone powietrze. Ale chciała bym trochę oczyścić powietrze w swoich czterech kontach, ponieważ na śląsku za czyste ono nie jest. Może znacie jakieś sklepy, gdzie znajdę ? Będę bardzo wdzięczna
U nas dobrze działa Venta, to bardzo dobra firma od nawilżaczy i oczyszczaczy. Mamy nawilżacz i oczyszczacz w jednym, bardzo dobrze się sprawdza. Powietrze nie dość, że suche jak to przy grzaniu to jeszcze smog wszędzie, moim zdaniem nie ma co się wahać, na zdrowiu nie ma co oszczędzać.
U nas w domu alergia i dlatego zdecydowaliśmy sie na zakup oczyszczacza, ale na oxyshop.pl był w promocji model z nawilżaczem to opłacało się dołożyć pieniędzy i kupić takie urządzenie. U nas oczyszczacz ma funkcje odłączania nawilżania więc jak nie jest potrzebne można z tego nie korzystać.
Przyznam, że mieliśmy u siebie w domu taki nawilżacz i pomógł- polecam przede wszystkim jeżeli mamy katar nawilżacz znacznie pomoże i ułatwi oddychanie dzięki temu iż powietrze nie będzie zbyt suche.
Samo nawilżenie powietrza jest dobre, jeżeli niestety mamy za suche powietrze w naszych wnętrzach. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest po prostu używanie oczyszczaczy powietrza z dzięki którym bez najmniejszego problemu zmienimy jakość powietrza w naszych pomieszczeniach.