Oprogramowanie dla małych firm - czy potrzebne na starcie?

Dział dla zdecydowanych na założenie własnej działalności gospodarczej. Dowiesz się tutaj o wszelkich formalnościach związanych z zarejestrowaniem firmy.
baartosz

Oprogramowanie dla małych firm - czy potrzebne na starcie?

Post autor: baartosz »

Czy startując z firma powinienem zainwestować w oprogramowanie do zarządzania firmą? Czy powinienem poczekac aż firma się rozwinie?
Media-Drukarnia.com

Re: Oprogramowanie dla małych firm - czy potrzebne na starci

Post autor: Media-Drukarnia.com »

Przede wszystkim należy odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to oprogramowanie na obecnym etapie firmy jest niezbędne. Jeżeli uważasz, że firma da radę bez tej inwestycji, no na początku na pewno macie ważniejsze wydatki. Jeśli jednak w twoim mniemaniu oprogramowanie to jest bardzo potrzebne, należy je w miarę możliwości zakupić
Run

Post autor: Run »

Na początku nie miałem żadnego oprogramowania. Firma mała, klientów nie było tak dużo, pieniędzy też więc jakoś sam ogarniałem. Jednak na obecnym etapie postanowiłem zainwestować już w jakieś profesjonalne oprogramowanie. sam prowadzę księgowość korzystając z oprogramowania 'Infor system' więc kupiłem też tej firmy program do prowadzenia małej i rozwijającej się firmy. Programy fajnie mi się integrują przez to łatwiej prowadzić mi firmę.
darek89

Post autor: darek89 »

Polecam zainwestować w oprogramowanie CRM zwłaszcza jeśli liczba klientów rośnie, bardzo ułatwia pracę.
natalian

Post autor: natalian »

darek89 pisze:Polecam zainwestować w oprogramowanie CRM zwłaszcza jeśli liczba klientów rośnie, bardzo ułatwia pracę.
O tak, zgadzam się. Będzie wiadomo kto z kim i o czym rozmawiał. :)
Szkoły trenerów biznesu
Szkolenia Warszawa
darek89

Dokładnie, wprowadza porządek, zwłaszcza jeżeli wszystko jest ładnie pogrupowane, na upartego można by było prowadzić wszystko w Exelu, ale bardzo łatwo można się pogubić
al_22

Post autor: al_22 »

Programy zawsze się przydają, ale jestem zwolennikiem tych online niż kupowania oprogramowania, choćby ze względu na to ze te online ciągle się aktualizują i doskonalą, nie trzeba tak jak w wypadku oprogramowania co jakiś czas kupować nowego ledwie się przepisy prawa zmienia (jeśli chodzi np o księgowość).
Polecam pakiety na wfirma.pl ja i znajomi korzystamy i teraz nie wyobrażam sobie jakbym to miał robić od ręki czy w ogóle..

A jak ktoś zaczyna może skorzystać z Program Aktywizacja, który daje te pakiety bezpłatnie, na FB można poczytać i dowiedzieć się więcej :)
http://www.facebook.com/ProgramAktywizacja
drabbie

Post autor: drabbie »

Wcześniej czy później i tak będziesz musiał zainwestować w oprogramowanie dla swojej firmy ;) Osobiście mogę polecić oprogramowanie ESME http://www.esme.pl/ w mojej firmie z niego korzystamy pozwala na zarządzanie działaniami, rejestrowanie czasu pracy i rozliczanie projektów
wiatrak999

Post autor: wiatrak999 »

na początek odpuść. Jak już zdobędziesz troszkę wiedzy i zobaczysz czego potrzebujesz to wtedy kupisz. Jest tego dużo, jak widać :)
darek89

Mogę Ci polecić oprogramowanie którego używa mój pracodawca a mianowicie Asystent CRM dostępny na http://vbs.com.pl/ z tej serii używamy też Asystenta Faktura, oprogramowanie sprawdzone i dość proste w obsłudze :) Możesz sobie przetestować przez 30 dni.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ