bezpieczeństwo wartościowej przesyłki kurierskiej

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Piter

bezpieczeństwo wartościowej przesyłki kurierskiej

Post autor: Piter »

Wysyłał ktokolwiek z użytkowników forum przesyłkę za pomocą pośrednika kurierskiego?
Chciałbym wysłać wartościową paczkę około 3 tyś pln i zastanawiam się czy jest to bezpieczne
i paczka nie zginie albo nie zostanie zniszczona.
Proszę mnie uświadomić jeśli ktokolwiek miał z tym styczność?
blackspade

Re: bezpieczeństwo wartościowej przesyłki kurierskiej

Post autor: blackspade »

Chodzi Ci o albo ?
Jeśli tak to korzystałem z jednego i drugiego brokera i wszystko było w porządku.
Ostatnio wysyłałem wysyłajtaniej.pl przez ups paczkę o wartości ponad 2 tyś i wszystko sprawnie poszło.
Co najmniej na tyle, że cała tranzakcja zakończyła się b.dobrze i szybko :)

Oczywiście zawsze jak wysyłam coś drogiego to ubezpieczam paczkę i dokładnie ją pakuje, żeby nie było żadnych niespodzianek.
razor

Post autor: razor »

też korzystam z brokera kurierskiego i wszystko jest w porządku. Tak jak kolega wyżej zabezpieczam przesyłkę i jeśli jest droższa i delikatna to zawsze ubezpieczam. Znam ludzi, którzy myślą, że jak zapłacą 4 pln drożej za kuriera niż przesyłkę pocztową to zawiozą im paczkę w sejfie..
Piter

Post autor: Piter »

A ile kosztuje to ubezpieczenie, ktoś coś mógłby mi napisać?
blackspade

Post autor: blackspade »

Sprawdź sobie na stronie. Jak wysyłałem paczkę o której wspominałem wyżej to kosztowało mnie to chyba z 5 złoty więcej.
Prawdę mówiąc to żadne pieniądze a jak coś to masz zwrot kasy :)

Jeśli chciałbyś uzyskać więcej informacji w temacie to możesz doczytać na http://wysylajtaniejopinie.blox.pl/html
armani

Post autor: armani »

A w sumie to nie wiedziałem o tej opcji z ubezpieczeniem.
Chociaż ja już z wysyłaj taniej duuużo paczek przerobiłem i nigdy nie było żadnej krzywej sytuacji.
No nie mniej jednak dobrze wiedzieć, że jest taka opcja szczególnie przy wysyłce właśnie czegoś cennego.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ