Chciałem ściągać towary z Chin i sprzedawać na Allegro

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
zurek121

Chciałem ściągać towary z Chin i sprzedawać na Allegro

Post autor: zurek121 »

Witam , chciałem ściągać towary z Chin i sprzedawać na serwisach internetowych. I jeżeli chodzi o cło to wszystkie towary są oclone, czy jest może jakaś wartość której przesyłka nie może przekraczać i wtedy towar nie jest oclony, czy też to zależy od rodzaju towaru ? I jeszcze chciałem spytać jak to jest z towarami o wątpliwej oryginalności ( celnicy sprawdzają oryginalność towaru, ten towar powinien mieć jakiś certyfikat albo coś, chodzi o produkty znanych marek ? ) . I znalazłem stronę gdzie sprzedawcy oferują darmową dostawę do Polski , nawet przy zakupie jednej sztuki , czy jest to możliwe czy jest to jakiś haczyk ? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi na powyższe pytania. I czy mógłby mi ktoś polecić jakieś ciekawe lektury na ten temat.
Japaneczek

Re: Chciałem ściągać towary z Chin i sprzedawać na Allegro

Post autor: Japaneczek »

Cło i vat zawsze płacisz jeżeli KUPUJESZ coś za granicą i sprowadzasz to do polski. Oryginalnych towarów w Chinach nie kupisz ;p (bynajmniej stawiam flaszkę, że w oryginalny nie trafisz :) )
Hurtownia odzieży
Japan Style sklep
eta087

Post autor: eta087 »

Hmm, pomysł może nie jest najgorszy, bo na allegro ludzie chcą kupować tanio. Sprowadzając towary z Chin może Pan zaoferować niższe ceny. W każdym razie jeśli myśli Pan o tym poważnie, to polecam dwie publikacje na ten temat:

Import pieniędzy - autor opisuję w tej publikacji jak bezpiecznie sprowadzać towary z Chin oraz z Unii Europejskiej.
Allegrowy-super-sprzedawca - tę publikację powinny przeczytać osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z Allegro.

Link do publikacji pozwoliłam sobie zamieścić w stopce.

Pozdrawiam,
Edyta
http://www.wp3.pl/import_pieniedzy/
http://www.wp3.pl/allegrowysupersprzedawca/
dagmaro

Post autor: dagmaro »

Zainspirował mnie Pana pomysł i postanowiłam poszukać czegoś na necie. Najlepsze rady dają osoby, które miały już z tym jakiś kontakt i trafiłam na stronę:
Baza noclegowa | Najlepszy coach
wojtek234

Post autor: wojtek234 »

Z tego co się orientuję to każdy towar musi być .
filip22

Post autor: filip22 »

Jeżeli masz zamiar importować markowe towary z chin radzę Ci się im przyjrzeć czy aby nie są to podróbki... Chińczycy często mówią, że towar markowy a jak co do czego to ma się problemy na granicy
Ubezpieczenie motocykla
Kochane Wnętrza - świat aranżacji wnętrz
Wędkarstwo podlodowe - Najlepszy portal wędkarski
reklamasuwalki

Post autor: reklamasuwalki »

pomysł na biznes nie jest zly trzeba go zrealizować

Post autor: zdzisiu13 »

Cło i akcyzę zawsze płacisz. Nawet kupując w sklepach bezakcyzowych fiskus po kilku latach może Cię ścignąć, i zmusi to zapłaty akcyzy.
sprzątanie biur - stojaki reklamowe
Adam_Smo

Post autor: Adam_Smo »

nie ma możliwości uniknięcia zapłaty cła i akcyzy, takie już są wszelkiego rodzaju przepisy ;)
Rozwój osobisty
Trener szkolenia
Wojtek J

Post autor: Wojtek J »

Pomysł świetny :) Też o nim myślałem i zastanawiałem sie jak rozwiązac problem z cłem itp. Znalazłem coś interesującego dla mnie i zastanawiam sie czy nie skorzytać z ich usług. Działając z ich pomocą jako zarejestrowany odbiorca bedę byc może miał jakieś odroczenia w płatnościach ? Musze się dokładnie dowiedzieć jak to jest
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ