Ciekawy pomysł, ale co dalej?

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
michal_stankiewicz

Ciekawy pomysł, ale co dalej?

Post autor: michal_stankiewicz »

Witam wszystkich. Już od dłuższego czasu pracuję nad bardzo interesującym projektem. Obecnie zacząłem trochę czytać o wszystkich formalnościach, przez które trzeba przebrnąć w urzędzie patentowym. Czy istnieje jakieś proste rozwiązanie, aby sprawdzić czy mój pomysł jest unikalny i ma wartość rynkową oczywiście z zachowaniem poufności.
majewski_marcin

Re: Ciekawy pomysł, ale co dalej?

Post autor: majewski_marcin »

Kilka miesięcy temu rozmawiałem ze znajomym. On też był przytłoczony ogromem formalności wymaganych przez urząd patentowy. O ile dobrze pamiętam to skorzystał z pomocy platformy Polska Projektowa.
domanski

Post autor: domanski »

Unikalność swojego pomysłu możesz sprawdzić sam w bibliotece Urzędu Patentowego, gdzie gromadzone są krajowe oraz międzynarodowe zbiory dokumentacji i literatury patentowej, a także w gromadzących zbiory informacji patentowej. Polecam jednak skorzystanie z pomocy rzecznika patentowego, który pomoże ci w wyborze odpowiedniej formy ochrony dla twojego wynalazku.
Account-PL

Post autor: Account-PL »

Wydaje mi się,że urząd patentowy to najlepsze rozwiązanie,ponieważ będziesz miał pewność,że nikt nie wykorzysta Twojego pomysłu. To jest po prostu bezpieczne.
qwerty123

Post autor: qwerty123 »

a poza tym sprawdzisz, czy ktoś Cię nie uprzedził z pomysłem :)
Biznes plan kluczem do sukcesu!
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ