Co sądzicie o takiej formie reklamy?

Czyli o sposobach dotarcia do klientów.
darful
Kontakt:

Co sądzicie o takiej formie reklamy?

Post autor: darful »

Może nie będę zbyt innowacyjny,jednak wpadłem na taki pomysł...
Posiadając konta na najbardziej rozpoznawalnych serwisach społecznościowych postanowiłem na tym zarobić :)
Na czym miałoby to polegać?
Zamieszczam zdjęcie,post -wyraźnie oznaczam/wpisuje marki z których korzystam i które polecam,chyba nic nie działa lepiej na potencjalnych klientów jak rekomendacja znajomych...
Co sądzicie o takiej formie reklamy osobistej?
aisha

Re: Co sądzicie o takiej formie reklamy?

Post autor: aisha »

Kiepski pomysł jak dla mnie... Jak już chcesz wykorzystać portale społecznościowe to może po prostu promuj na nich swój biznes? Ostatnio jest bardzo popularny i trafia do wielu ludzi. Możesz samodzielnie przeprowadzić takie kampanie lub zlecić to profesjonalnej firmie.
zarzadzaj_gip

Post autor: zarzadzaj_gip »

Pomysł jest dobry pod warunkiem, że masz wielu obserwatorów na tych portalach, i raczej nie będzie to duży zarobek, aby na tym zarabiać trzeba być na prawdę rozpoznawalnym.
malwin44

Post autor: malwin44 »

Moim zdaniem pomysł jest słaby. wymyśl coś innego.
Brigands demand your money or your life; women require both
zlosliwiec8

Post autor: zlosliwiec8 »

Jak dla mnie pomysł strasznie słaby. Lepiej rozpocząć współpracę z jakąś agencją marketingową, moze znajdą dla ciebie lepszą opcję. ja ostatnio wpadłam na http://kotrak.pl/oferta/aplikacje-mobil ... mobilnych/ i zastanawiam się nad zamówieniem firmowej aplikacji z której mogliby korzystać klienci. Myślę, że to byłaby dobra reklama i ułatwienie współpracy.
look
Kontakt:

Post autor: look »

Cześć,

Pomysł średni, chyba że jesteś mega rozpoznawalny i masz profil z 10 tysięczną obserwowaną publicznością :)
drukarnia online
----> ulotki, plakaty, wizytówki, foldery, torby papierowe, zaproszenia, banery, notesy
luizah

Post autor: luizah »

Nie wydaje mi się, żeby ktoś chciał z tego korzystać. Marketing rekomendacji polega troszkę na czymś innym. Po czym wnosisz, że jesteś liderem opinii? Tylko z takimi ludźmi firmy chcą współpracować.
Hilltech - terminale płatnicze
Eizzy
Kontakt:

Post autor: Eizzy »

No tak niby rekomendacja znajomych jest najlepsza, ale w momencie gdy na danym koncie jest 100 czy więcej takich poleceń jest mało wiarygodne... Przynajmniej ja bym w to nie uwierzyła ;-). Sądzę, że zdecydowanie lepszym pomysłem byłby już wprowadzenie do firmy programu lojalnościowego. Klienci dzięki temu wiedzieliby, że za robienie regularnych zakupów, czy korzystanie z usług otrzymywali by coś w zamian. Programy lojalnościowe w Polsce są coraz bardziej popularne, więc sam fakt tego daje dużo do myślenia. Poza tym zawsze można o tym poczytać na ttp://www.motivationdirect.pl/stworz-wl ... rzadzanie/ Pozdrawiam!
ksiechowa
Kontakt:

Post autor: ksiechowa »

Najlepiej to móc zrobić aplikację, na której będzie można promować event z nagrodą lub też promocję.
12tka
ledy2

Post autor: ledy2 »

To było dobre kiedyś. Teraz szczerze mówiąc większość rzeczy jest reklamowana właśnie w sposób "promocji na portalach społ.". Polecam wziąć się porządnie za reklamę poprzez np. jakieś kampanie reklamowe. Jedyny najskuteczniejszy sposób.
Człowiek naraża się na łzy, gdy raz pozwoli się oswoić.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ