Coś nowego?

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
Tarmes
Kontakt:

Coś nowego?

Post autor: Tarmes »

Witam was serdecznie, mam dosc juz harówy za 900 zł, ciągłego wykorzystywania, jestem po studiach, mam doswiadczenie i chcę otworzyć własny interes.
Co proponujecie, może macie jakieś pomysły?
Mieszkam w mieście 150 000, ludzie niezbyt bogaci. :)
"Szczęście wkrada się do środka przez drzwi, które niechcący zostawiłeś otwarte."
green

Re: Coś nowego?

Post autor: green »

Wszystko zależy od tego co potrafisz, jakie masz zainteresowania i jakie środki na początek.Fajnie że masz doświadczenie - najlepiej rozkręcić biznes w temacie w jakim ma się już doświadczenie. to przed rozpoczęciem działalności dowiedz się jak najwięcej na temat form podatków, i innych prawnych aspektów dotyczących nowej firmy.
wiosna

Post autor: wiosna »

No właśnie. Nie można otworzyć firmy nie wiedząc nic o danym biznesie i branży. Wszystko zależy od tego, w jakim kierunku się kształciłeś, co umiesz robić, w czym jesteś dobry. Odpowiedz sobie na te pytania, odpowiedzi porównaj z aktualnymi trendami na rynku i będziesz miał odpowiedź.
nataliakl

Post autor: nataliakl »

Dołączam się do powyższych wypowiedzi. Nie piszesz, po jakich jesteś studiach, jakie są twoje zainteresowania i mocne strony, więc nie jesteśmy w stanie udzielić rzetelnej porady. Pomyśl może o usługach - jeśli jest coś, co potrafisz robić i masz ku temu kwalifikacje, to możesz to wykorzystać.
Przed rozpoczęciem działalności dobrze się zorientuj, jak wygląda kwestia księgowości. Warto zatrudnić osobę, która się na tym zna. Ja polecam . Powodzenia!
założenie działalności gospodarczej krosno
Gajowy

Post autor: Gajowy »

może sklep z seksowną bielizną i zabawkami erotycznymi typu wibratory czy ? ludzie stają się coraz bardziej otwarci w tej tematyce, porzucają tabu i szukają różnych sposobów na podkręcenie temperatury w sypialni, więc i popularność tego typu sklepów coraz większa :)
kolaa

Post autor: kolaa »

A co powiecie na interes typu , można na tym dobrze zarobić, a zmiana organizacji ruchu następuje bardzo często z względów na przebudowy lub większe imprezy.
Jaki wybrać sposób na reklamę internetową - content marketing
Kamilla

Post autor: Kamilla »

Przede wszystkim musisz zrobić analizę swojego otoczenia przed założeniem własnej działalności. Musisz wiedzieć, jaka jest demografia miasteczka, jaka lokalizacja itp. Szkoda zainwestować pieniądze a potem zbankrutować...
gwiazdkaznieba

Post autor: gwiazdkaznieba »

Zacznij od usług. W wielkich miastach jest zapotrzebowanie na usługi sprzatania, odśnieżania, czy koszenia trawników.
wawa

Post autor: wawa »

Teraz jest początek roku, więc możesz skorzystać z dofinansowania na zależenie działalności gospodarczej.

Post autor: MartaJa »

Nie dziwię się tej chęci otworzenia czegoś swojego i podziwiam determinację.
Myślę, że duże możliwości daje nam w tej chwili internet i można spróbować swoich sił na przykład w sprzedaży koszulek z autorskimi nadrukami.
Tu jest więcej informacji o tym: http://cupsell.pl/strony/zarabiaj.html - zawsze to jakiś punkt wyjścia, jeśli nie ma się chwilowo innych pomysłów, a funduszy na rozkręcenie czegoś większego brak.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ