Czy korzystacie z ubezpieczenia na życie

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
ego

Czy korzystacie z ubezpieczenia na życie

Post autor: ego »

Czy macie wykupione jakieś ubezpieczenie na życie? chodzi mi chociażby o takie polisy jak te - czy waszym zdaniem dla osoby prowadzącej biznes to dodatkowa opcja czy może bardziej konieczność. Jakie macie zdanie w tym temacie?
Urban30

Re: Czy korzystacie z ubezpieczenia na życie

Post autor: Urban30 »

Wydaje mi się, ze to zbędne wydawanie kasy,
jak masz firmę to jesteś ubezpieczony w NFZ, to po co dopłacać prywatnie?
pajak

Post autor: pajak »

A co ma wspólnego NFZ z tym ubezpieczeniem z tematu? NFZ teoretycznie daje tylko bezpłatne leczenie, ale nie ma żadnego odszkodowania czy zabezpieczenia rodziny.
qimek

Post autor: qimek »

NFZ odnosi się tylko do leczenie. Ubezpieczenie na życie to zupełnie inna sprawa. Dotyczy odszkodowań np. gdy umrze ktoś bliski z rodziny lub gdy zdarzy się jakiś wypadek. Wszystko zależy od rodzaju polisy. Ja nie mam ubezpieczenia na życie, posiadam jednak tego typu - niestety przy dzisiejszym funkcjonowaniu NFZ nie ma co liczyć na profesjonalną opiekę medyczną od państwa, pomimo iż płaci się na to ogromne pieniądze. Jak ktoś myśli o zdrowiu swoim i rodziny, to trzeba sie ubezpieczyć dodatkowo prywatnie. Choć tak jak mówię jest to ubezpieczenie zdrowotne, a nie na życie.
MartaJa

Post autor: MartaJa »

Też bym nie liczyła za bardzo na ubezpieczenie z ZUSu i NFZetu do kupy... Ja na przykład co roku na wakacje wykupuję dodatkowe ubezpieczenie, nawet tym razem, mimo że urlop spędzę w Polsce, a wybrałam sobie . Prawda jest taka, że nigdy nie wiadomo, co może nas spotkać, a jak umiesz liczyć, to licz na siebie :)
Piaskowa

Post autor: Piaskowa »

Myślę, że warto wykupić sobie dodatkowe ubezpieczenie. Zawsze masz dzięki temu jakieś dodatkowe zabezpieczenie i wiesz, że masz możliwość uzyskania odszkodowania Warszawa. A nawet jeśli nie będą chcieli Ci wypłacić ubezpieczenia, zawsze można skorzystać z usług
Kocica

Post autor: Kocica »

Moja mama korzysta z takiego dodatkowego ubezpieczenia, bo mówi, ze zawsze jakby cos jej się stało, to my COŚ będziemy z tego mieć, a skoro ją stać, to czemu nie.
Mnie nie stać - wolę do lekarzy chodzic prywatnie i wtedy za wizyty płacę ( itd), a że dzieci nie mam no to i nikt by nie skorzystał na tym, że ja się dodatkowo na życie ubezpieczę.
musiał

Post autor: musiał »

Ubezpieczenie to konieczność - w innym wypadku stawiasz się w strasznej sytuacji kiedy staniesz się ofiarą jakiegoś wypadku. Pomyśl o bliskich, którzy będą musieli się Tobą zająć etc. Potem będziesz się domagać państwowej pomocy i td - vide powodzianie, którzy nigdy nie ubezpieczają swoich majątków a szykanują państwo by uzyskać jakąś pomoc.
Świat Ubezpieczeń, czyli jedna z najlepszych porównywarek ubezpieczeniowych na rynku!
apogeum

Post autor: apogeum »

Jedyne ubezpieczenie jakie mam to OC i AC zrobiłem kilka dni temu prawko w i myślę że jak na tą chwilę jest to dla mnie najważniejsze ubezpieczenie. Za kilka lat będę zastanawiał się nad tym jakie ubezpieczenie na życie wybrać.
wiosna

Post autor: wiosna »

Ja korzystam z takiego ubezpieczenia od roku. Namówiła mnie do tego rodzina.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ