Czy macie wykupione jakieś ubezpieczenie na życie? chodzi mi chociażby o takie polisy jak te - czy waszym zdaniem dla osoby prowadzącej biznes to dodatkowa opcja czy może bardziej konieczność. Jakie macie zdanie w tym temacie?
A co ma wspólnego NFZ z tym ubezpieczeniem z tematu? NFZ teoretycznie daje tylko bezpłatne leczenie, ale nie ma żadnego odszkodowania czy zabezpieczenia rodziny.
NFZ odnosi się tylko do leczenie. Ubezpieczenie na życie to zupełnie inna sprawa. Dotyczy odszkodowań np. gdy umrze ktoś bliski z rodziny lub gdy zdarzy się jakiś wypadek. Wszystko zależy od rodzaju polisy. Ja nie mam ubezpieczenia na życie, posiadam jednak tego typu - niestety przy dzisiejszym funkcjonowaniu NFZ nie ma co liczyć na profesjonalną opiekę medyczną od państwa, pomimo iż płaci się na to ogromne pieniądze. Jak ktoś myśli o zdrowiu swoim i rodziny, to trzeba sie ubezpieczyć dodatkowo prywatnie. Choć tak jak mówię jest to ubezpieczenie zdrowotne, a nie na życie.
Też bym nie liczyła za bardzo na ubezpieczenie z ZUSu i NFZetu do kupy... Ja na przykład co roku na wakacje wykupuję dodatkowe ubezpieczenie, nawet tym razem, mimo że urlop spędzę w Polsce, a wybrałam sobie . Prawda jest taka, że nigdy nie wiadomo, co może nas spotkać, a jak umiesz liczyć, to licz na siebie
Myślę, że warto wykupić sobie dodatkowe ubezpieczenie. Zawsze masz dzięki temu jakieś dodatkowe zabezpieczenie i wiesz, że masz możliwość uzyskania odszkodowania Warszawa. A nawet jeśli nie będą chcieli Ci wypłacić ubezpieczenia, zawsze można skorzystać z usług
Moja mama korzysta z takiego dodatkowego ubezpieczenia, bo mówi, ze zawsze jakby cos jej się stało, to my COŚ będziemy z tego mieć, a skoro ją stać, to czemu nie. Mnie nie stać - wolę do lekarzy chodzic prywatnie i wtedy za wizyty płacę ( itd), a że dzieci nie mam no to i nikt by nie skorzystał na tym, że ja się dodatkowo na życie ubezpieczę.
Ubezpieczenie to konieczność - w innym wypadku stawiasz się w strasznej sytuacji kiedy staniesz się ofiarą jakiegoś wypadku. Pomyśl o bliskich, którzy będą musieli się Tobą zająć etc. Potem będziesz się domagać państwowej pomocy i td - vide powodzianie, którzy nigdy nie ubezpieczają swoich majątków a szykanują państwo by uzyskać jakąś pomoc.
Świat Ubezpieczeń, czyli jedna z najlepszych porównywarek ubezpieczeniowych na rynku!
Jedyne ubezpieczenie jakie mam to OC i AC zrobiłem kilka dni temu prawko w i myślę że jak na tą chwilę jest to dla mnie najważniejsze ubezpieczenie. Za kilka lat będę zastanawiał się nad tym jakie ubezpieczenie na życie wybrać.