Dania gotowe- co na ten temat sądzicie?

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
robinrojek

Dania gotowe- co na ten temat sądzicie?

Post autor: robinrojek »

Coraz częściej zastanawiam się nad tym czy dania gotowe są dobrym pomysłem na biznes? Zauważyłem, że takich dań coraz więcej w tej chwili się sprzedaje, więc taki biznes może się udać?
martin

Re: Dania gotowe- co na ten temat sądzicie?

Post autor: martin »

To prawda, że coraz więcej osób korzysta dań convenience. Moim zdaniem wynika to po części z wygody, a po części z braku czasu. Takie danie wymaga tylko podgrzania, nie trzeba spędzać dużo czasu w kuchni. Myślę, że taki biznes ma szansę powodzenia, musisz jednak pamiętać o tym, że produkt ma duże znacznie. Ja do produkcji gotowych dań używam produktów z firmy Rogowski. Mają bogaty wybór warzyw, sosów czy past http://rogowski.net.pl/portfolio_item/pasty-warzywne/ . Moim zdaniem to rewelacyjna kompozycja warzyw i przypraw.
SowikoPack.pl

Post autor: SowikoPack.pl »

Zgadza się, coraz więcej osób i nawet firm korzysta z tego typu gotowych dań, od tego zacznijmy, a najlepszym przykładem jest catering. Pytanie czy to zawsze dobre i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie? Bo moim zdaniem nie do końca.
janabaranek

Post autor: janabaranek »

Nie jestem fanem takich dań z tego powodu, że nie wiadomo co tam się znajduje do końca.
vanitas vanitatum et omnia vanitas
Inatka93
Kontakt:

Post autor: Inatka93 »

Moim zdaniem to zależy jeszcze jakie dania gotowe masz na myśli. Jeśli cateringi takie jak , to owszem, możesz mieć na to wzięcie. I mówię również o dietach odchudzających. Jeśli jednak zależy Ci wyłącznie na niezdrowym jedzeniu, to ja bym się już w to nie pakowała. Świadomość rośnie i na pewno byle czego niedługo jeść już nie będziemy.
dona3

Post autor: dona3 »

Lepszy pomysł to zamawianie cateringu z restauracji. Wtedy otrzymujemy świeże, dopiero co wykonane posiłki. Gotowcom nigdy nie ufałem. Dzięki Restauracji Jedyna restauracjajedyna.pl/ idealnych posiłków mamy pod dostatkiem, to właśnie oni dbają o nasz catering!
Konrad_T

Post autor: Konrad_T »

dona3 pisze:Lepszy pomysł to zamawianie cateringu z restauracji. Wtedy otrzymujemy świeże, dopiero co wykonane posiłki. Gotowcom nigdy nie ufałem.

Zgadzam się z tą opinią... może wato pomyśleć o cateringu...
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ