Działania komornika

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
biszop

Działania komornika

Post autor: biszop »

Mam dłużnika który od dawna uchyla się od spłacenia należności. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? kiedy mogę liczyć na pomoc komornika?
majja

Re: Działania komornika

Post autor: majja »

Aby komornik mógł rozpocząć działania to musisz posiadać tytuł egzekucyjny opatrzony klauzulą wykonalności. Rzetelne informacje o egzekucji komorniczej znajdziesz na stronie https://www.big.pl/baza-wiedzy/czy-komo ... o-dluznika . Może warto wcześniej umieścić wpis o zadłużeniu w rejestrze dłużników BIG? Taki wpis zwiększa prawdopodobieństwo, że dłużnik ureguluje dług, a kosztowne działania sądowo-egzekucyjne okażą się zbędne.
nierra

Post autor: nierra »

Patrząc na sprawę z drugiej strony trzeba wszystko zrobić, aby uniknąć komornika. Trzeba po prostu spłacać wszystkie raty w terminie, a jeśli z tym jest problem to zawsze pozostaje konsolidacja kredytów
OndajOn

Post autor: OndajOn »

Takie jest moje zdanie, że nie ma nic niesamowitego w pożyczaniu pieniędzy, ale trzeba mieć na uwadze, że jest to coś co kiedyś będzie trzeba spłacić. Jak wiadomo różnie w życiu może się wydarzyć i w razie co Spłata chwilówek Gliwice okazała się problematyczna to trzeba szukać rozwiązań np. pomoc doradców kredytowych.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ