Ewidencja sprzedaży w sklepie internetowym

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
sznajdi

Ewidencja sprzedaży w sklepie internetowym

Post autor: sznajdi »

Witam
Ze względu, że nie dostałem jasne odpowiedzi od księgowej postanowiłem zapytać na forum.
Przepraszam, ale jestem zielony i bez wiedzy w tym temacie i bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość :)

Zakładam firmę, biznes prowadzę przez internet (nie przyjmuję gotówki do ręki, wszystko idzie przelewem internetowym lub pocztowym), tak więc nie muszę posiadać kasy fiskalnej.

Pytania:
1. W jaki sposób ewidencjonuję sprzedaż, klientowi wypisuję dowód sprzedaży. Dla mnie kopia dowodu wraz z wydrukiem potwierdzenia przelewu?
2. W jaki sposób prowadzę ewidencję, tj. robię podsumowanie dzienne/tygodniowe/miesięczne i na tej podstawie księgowa robi wpis do KPiR? Jak dokładnie powinno wyglądać takie podsumowanie, na jakiś specjalnych drukach itp.
3. Jeśli o czymś nie napisałem to bardzo proszę wspomnieć.
4. Ostatnie pytanie, czy nazwa założonego przeze mnie sklepu internetowego może być inna niż nazwa firmy?

Dziękuję i czekam na informację
:)
Dyskutant

Re: Ewidencja sprzedaży w sklepie internetowym

Post autor: Dyskutant »

Księgowych się zatrudnia, wszystkie faktury gromadzi w jednym miejscu :)

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ