Sens jest, pod warunkiem, że jest zapotrzebowanie. I tu właśnie meritum stanowi odpowiedź na Twoje pytanie Trzeba by przeprowadzić dogłębne rozeznanie odnośnie natężenia konkurencyjności w tej branży, dlatego nie tak łatwo jest udzielić sensownej odpowiedzi w jednym poście na forum.
Słuchaj z tym biznesie siedziałem wiele lat ale wszystko sprzedałem bo praca jest bardzo nerwowa i zdrowie mi nie pozwoliło. Jeśli chodzi o rynek to na podstawie zeszłorocznego raportu, który czytałem mogę Ci powiedzieć, że w okolicach Warszawy znajdziesz w pip wolnych powierzchni magazynowych. W okolicach Trójmiasta i Krakowa możesz mieć z tym problem. Konkurencja w całej Polsce jest duża ale dobrym pomysłem jest stworzenie firmy z naciskiem na eksport wschodni. Na Lubelszczyźnie rozwija się infrastruktura więc z eksportem na południe i wschód Europy nie powinno być problemów - a popyt powinien być. Najlepiej będzie jak skontaktujesz się z kimś kto się zna bo ze znalezieniem magazynów nie jest obecnie łatwo. Spróbuj pogadać z przedstawicielem http://www.jartom.pl/ , kiedy w tym siedziałem to właśnie za ich pośrednictwem wszystko załatwiałem. Fajne jest to, że Ci doradzają i pomagają w negocjacjach czynszów, przy kilku halach zaoszczędziłem naprawdę sporo. Trzymam kciuki!
No właśnie Andro tylko na jakim terenie będzie zapotrzebowanie? Może południowo-zachodnia Polska?
Dzięki Tomek za link, chyba rzeczywiście najlepiej liczyć na pomoc profesjonalistów... a ile wynosi prowizja firmy www.jartom.pl ? Generalnie wyznaję zasadę, że dla każdego jest we wszystkim miejsce - trzeba tylko odpowiednio zadziałać na rynek. Wolałbym jednak aby ten rynek był jak najmniejszy bo boję się dużej konkurencji
Prowizji nic nie płacisz bo jak można przeczytać na stronie jest ona pobierana od właścicieli nieruchomości a Ty jesteś klientem. Fajne jest też to, że można liczyć na kompleksową obsługę, doradztwo w zakresie wyboru i... pomoc w negocjacji czynszów. Dzięki temu można zaoszczędzić znaczne kwoty i to zupełnie za darmo. Masz rację co do tego działania na rynek, tylko bez odpowiedniego kapitału może nie być łatwo, konkurencja w całym kraju jest, jakby nie patrzeć, ogromna.
Super, dzięki Tomek za dokładne wyjaśnienie. Na stronie przeczytałem właśnie, że mogę liczyć na kompleksowa obsługę, doradztwo a nawet negocjację cen. Czyli wszystko co mówiłeś to prawda. W sieci też jest dużo o nich, z usług firmy http://www.jartom.pl korzystają nawet międzynarodowe firmy Oby takim szarakiem jak ja tez nie pogardzili. Jeszcze raz dzięki!!
Na pewno nie pogardzą, spokojna głowa. Nie po to zatrudniają kilkunastu specjalistów aby później ignorować klientów... Każdy klient jest ważny, każdy klient nakręca rynek i rozwój firmy.
Jesli znasz się na rzeczy, jęsi interesuje Cię ta branża, jeśli masz jakiś innowacyjny pomysł - taki, który pozwoli ci zaistenieć na rynku to dlaczego nie? Wprawdzie firm zajmujących się jest sporo, ale jeżeli zaproponujesz coć=ś nowego, labo konkurencyjną ofertę, to znajdziesz klientów.