-
Bizland.pl
- Katalog firm i portal biznesowy
Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom
Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.
"Jeśli przez ostatnie 12 miesięcy nie prowadziłeś działalności gospodarczej, jesteś osobą bezrobotną, to dzięki działaniu 6.2 „Wsparcie oraz promocja przedsiębiorczości i samozatrudnienia” możesz uzyskać aż do 40 tys. zł z unijnej kasy na założenie własnej firmy. Dotyczy to też osób planujących powrót z zagranicy."
wrappy pisze:Witam
Proszę mi napisać, ile obecnie wynosi dofinansowanie na założenie własnej firmy? Czy każdemu taka dotacja jest przyznawana?Masz na myśli dofinansowanie z UE? Jeśli tak to obecnie wynosi ono do 40 tysięcy złotych. Oczywiście, że taka dotacja nie jest przyznawana każdemu - aby ubiegać się o dotację trzeba spełnić kilka warunków. Pierwszy z nich to obowiązkowe szkolenie dotyczące przedsiębiorczości, księgowości, podstaw prawa pracy itd. Następnie należy złożyć wniosek o dotację wraz z dokładnym biznesplanem. Sam nie starałem się nigdy o takie dofinansowanie, dlatego nie wiem czy trudno jest je uzyskać, ale są na rynku firmy, które zajmują się pomocą w tego typu sprawach. Przykładem takiej firmy jest na przykład .
Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość