ja polecam szkole inwestowania dzieki ktorej zbilem naprawde spore pieniazki, a wiedza ktora dzieki nim pozyskalem napewno jeszcze niejednokrotnie pozwoli mi pomnozyc moje dobra :] wiec ile bd chcial zarobic pozniej juz nalezy tylko do CB
Forex mniejsze ryzyko ? A kto Ci to powiedział. Na forexie masz płyność 2 biliony dolarów dziennie, to możesz się domyśleć jaki tam jest zmienność.
Na giełdzie ważne jest żeby kupować stosunkowo wcześnie. Zgodnie z zasadą: " kupuj plotki sprzedawaj fakty". Jeżeli zainwestujesz dużo w kilka spółek i one urosną kilkanaście procent to już masz spory zysk. Ustal sobie zasadę, nie kupuję za mniej niż 1000 zł, sprzedaje po osignięciu x % zysku itp.
Na giełdzie można zarobić ale i też stracić wszystko zależy od tego jak trafimy i ile włożymy. Ja zarobiłem 5% w skali jednego miesiąca i to bardzo dobry wynik jak na początkującego...
mając szkolenie (kilka lat temu) w branży finansowej osoba która mnie szkoliła to bardzo doświadczony w ten dziedzinie młody (wtedy ok 27 lat) chłopak. Grając na giełdzie i troszkę ryzykując już wtedy kupił sobie luksusowe auto - mimo tego że używane kosztowało ponad 100 tys. zł. Tylko miał on kapitał który mógł zaryzykować, równie dobrze mógł stracić sporą sumę pieniędzy. To pokazuje tylko że jeśli ktoś się orientuje i jest w temacie to coś zawsze można ugrać.