Kompletnie nie wiem jak się zabrać za integrację zespołu pracowników. Zorganizować jakąś imprezę w stylu offroad albo wycieczkę do parku linowego czy po prostu zarezerwować pokoje w jakimś fajnym hotelu na weekend? Tu znalazłam ciekawą ofertę: - co waszym zdaniem będzie najlepszym rozwiązaniem również pod względem finansowym?
Jeśli zespół jest mały, polecam skonsultować to najpierw z nimi. Nie dość, że wybiorą faktycznie najlepszą dla nich opcję (a przynajmniej dla większości) to dodatkowo da się im poczucie, że są ważni i znaczą coś w firmie a nie są tylko pionkami - co wpłynie pozytywnie na jakość ich pracy oraz stosunków szef-pracownik. Pozdrawiam.
u nas to był jeden intensywny dzień, mieliśmy warsztaty kucharskie, zorbing i paintball, na koniec dnia impreza do białego rana, którą prowadził dj z http://www.djnaimpreze.info/ osobiście ubawiłem się świetnie, a impreza z darmowym jedzeniem i alkoholem to coś, to pracownicy lubią najbardziej, z tego co słyszałem to są specjalne firmy eventowe, które zajmują się organizacją imprez/wyjazdów integracyjnych, u nas odpowiedzialna za to była asystentka i wszystko wypadło wyśmienicie
Zdecydowanie grupowa aktywność fizyczna, najlepiej jeśli coś trzeba wykonać zespołowo... od razu kojarzą mi się zawody w przeciąganiu liny ale są pewnie dużo lepsze sposoby...
Moim zdaniem najlepszym pomysłem na integrację zespołu jest wspólny wyjazd. Na miejscu można pójść na wspólne zwiedzanie, paintball lub zorganizować szereg konkurencji sportowych, duch rywalizacji też jednoczy.