Inwestowanie w dom?

Dział o inwestowaniu w nieruchomości, dzieła sztuki, metale szlachetne i inne.
Kocica

Inwestowanie w dom?

Post autor: Kocica »

Czy inwestowanie we własny dom, czy ogólnie w nieruchomości faktycznie jest dzisiaj tak opłacalne, jak się mówi?
Przeglądam sobie projekty domów Dominanty ( ) i tak myślę, że kurcze obligacje niepewne , z bankami różnie bywa, a dom to jednak dom - jakbym miała na zbyciu kasy to pewnie właśnie na kupno działki i budowę czegoś takiego bym sie zdecydowała.
Na razie to oczywiście mrzonki, ale dobre projekty oglądać lubię, nie powiem...
Marzy się.
Urban30

Re: Inwestowanie w dom?

Post autor: Urban30 »

Jakbym miał kasę to na pewno inwestowałbym w nieruchomości.
A co projektów tej grupy co dodałaś to ten:
jest zajebisty wg mnie:)
Obrazek

Taki klimacik jak z jakichś Dalekich Wschodów. Tylko mnie by na wybudowanie nie było stać, bo sam projekt dosc tani 2200 pln.
anita100

Post autor: anita100 »

Ja myślę, że inwestowanie w nieruchomości jest opłacalne mimo kryzysu w Polsce. Pozatym teraz domy są coraz ładniejsze więc uważam że, warto:)
anita100
lwiątko

Post autor: lwiątko »

Moim zdaniem bardziej opłacalne jest inwestowanie w mieszkania. Ceny są coraz bardziej przystępne ( zobacz sobie: ), a wynajęcie lub sprzedaż na pewno jest prostsze niż w przypadku domu.
postek
Kontakt:

Post autor: postek »

Z tego co się orientuję, to najbezpieczniejsze są mimo wszystko obligacje. Ceny nieruchomości szczególnie w czasie kryzysu potrafią lecieć na łeb na szyję. Jeśli więc zainwestujesz w nie, wtedy, gdy są drogie możesz sporo stracić.
elixir
Kontakt:

Post autor: elixir »

Na mieszkaniu tak jak i na obligacjach można stracić, przecież nie dawno było jak za granicą mieszkania spadły na łeb na szyje, niektórzy ludzie sporo kasy stracili.
Godziny księgowania przelewów
apogeum

Post autor: apogeum »

Co jak co ale ja w dom inwestuję, ostatnio postanowiłem kupić pompy ciepła w http://www.pompy-sofath.pl i okazało się to genialnym pomysłem. Jest to nowe innowacyjne rozwiązanie, jestem zadowolony ponieważ w szybki sposób mogę ogrzać dom. Czy ktoś z was zastanawiał się nad czymś takim u siebie w domu?
gwiazdkaznieba

Post autor: gwiazdkaznieba »

Dom trudniej wynająć, a inwestycja musi przecież jakoś się zwrócić. Lepiej zakupić mieszkanie w blokach na wynajem, a na własny użytek zbudować dom.
krzysztofol
Kontakt:

Post autor: krzysztofol »

Moim zdaniem to dobra inwestycja - zwłaszcza jeśli mamy dość spore fundusze - zauważyłem, że ceny domów w przeciwieństwie do mieszkań wcale nie tanieją ;)
Tak więc warto wybudować. Jeśli szukacie ciekawych projektów to w ostatnim czasie tutaj widziałem ciekawe projekty domów bez garażu : http://www.dobredomy.pl/projekty/domy-bez-garazu - osobiście uważam, ze garaż lepiej wybudować obok samego domu ;)
Mowin

Post autor: Mowin »

Na pewno może to być dobra inwestycja dla naszej rodziny. Ważne będzie jednak gdzie postawimy dom. Myślę, że opłaca się teraz kupować , bo mają dużą szansę na wzrost wartości. Potem możemy nawet taki dom z zyskiem sprzedać.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ