Co sądzicie na temat inwestycji w srebro, mam na myśli czyste srebro próby 999 w sztabkach. Sam nabyłem kilka uncji takiego srebra, myślę, czy nie zainwestować tak co najmniej 10k pln bo z tego co czytam wartość srebra ma iść mocno do góry ...
jak zauważyłem srebro ostatnio wzrasta dużo szybciej niż złoto, więc warto w nie zainwestować. tylko trzeba wyczuć moment kiedy będą jego ostatnie wzrosty i wtedy je sprzedać z zyskiem, chociaż popularność na tego typu inwestycje w Polsce jest skromna, można na tym zarobić.
Srebro jest nie tylko pewnego rodzaju zamiennikiem. Lecz dzięki swojemu zastosowaniu w przemyśle jego zasoby znacznie szybciej się zmniejszą. Dzięki temu cena z pewność w następnych latach będzie rosnąć
Wydaje mi się że srebro jest o wiele pewniejszym kruszcem do inwestowania niż złoto. Od kilku alt amplituda ceny zakupu i sprzedaży wahań sięga blisko 20 %. Bardziej konsumpcyjne sztabki o niższych cenach jednostkowych ułatwiają odsprzedaż na wolnym rynku, jak i zakup nawet przy angażowaniu małej ilości środków. Zastanawiam się jednak czy nie powinno się ograniczyć do inwestycji w w Mennicy Polskiej. Skoro dają gwarancję wykupu i oferują depozyt to w zasadzie zapewniają wszystko to co potrzebuje początkujący inwestor.
Jeśli faktycznie posiadacie duży kapitał na inwestycję, to na poważnie zainteresujcie się tym - http://www.jartom.com/hale Hale Jartomu tak korzystnych wycen nie miały od lat - wkrótce powinien nadejść boom - pytanie tylko ile na niego poczekamy...
Oczywiście, że jest to dobra forma inwestycji pod warunkiem, że zapoznamy się dobrze z rynkiem kruszców. Musimy być też systematyczni w tym co robimy. Na bieżąco sprawdzać kurs srebra aby móc w odpowiedniej chwili zareagować i dokonać odpowiedniej transakcji