Cześć, Prowadzę firmę od roku i w ostatnim okresie dość szybko się rozwijamy zdobywając nowych klientów, dzięki czemu rośnie też ilość dokumentów a w szczególności faktur. Chciałbym się Was zapytać jak szybciej wprowadzić je do systemu, aby nie trzeba było przesiadywać nad nimi wiele godzin? Pozdrawiam i z góry dzięki za każdą poradę
Właśnie my dopiero wchodzimy na rynek, ale już teraz wprowadzanie ręczne zajmuje nam mnóstwo czasu i przy zwiększonej ilosci sprzedaży musielibyśmy przy dodawaniu ręcznym zatrudnić kolejną osobę, a to również są spore koszta. Dlatego sam chętnie poznałbym rozwiązania które stosujecie w tym zakresie
W takim razie możecie sprawdzić Invoice Digitizer program, którego używamy właśnie do wspomnianego w temacie wprowadzania faktur i dokumentacji finansowej. Wcześniej także męczyliśmy się z dodawaniem ich ręcznie (i nigdy nie obyło się bez pomyłek), jednak z czasem gdy ilość faktur rosła to też brakowało nam na to czasu. Teraz przez wykonanie skanów mamy wszystko odpowiednio dodane i księgowość jest już dużo prostsza, a co najważniejsze szybsza!
Zgadzam się z moim poprzednikiem akurat warto zwrócić uwagę na takie rozwiązanie jak InoviceDigitzer zarówno prowadząc samodzielnie księgowość firmy np. sklepów, hurtowni bądź własne biuro księgowe, bo w biznesie czas (który z nim zaoszczędzimy) to przede wszystkim pieniądz
Dziękuję za pomoc Czytając Wasze odpowiedzi naprawdę brzmi to interesująco i możliwie, że zdecyduję się na ten program ale wcześniej jeszcze wolałbym go sprawdzić bo jeśli ma tak wysoką skuteczność to nawet nie chcę sobie wyobrażać jak dużą ulgą byłby dla nas. W takim razie czas zabierać się za pracę i dokładny test tego Waszego cuda !
Nie ma za co! Sam się przekonasz jak to ułatwi ogarnianie całej księgowości w firmie i znacząco odejmie Wam pracy oraz stratę czasu którą można poświęcić na rozwój. Trzymam kciuki, aby wszystko się udało
Zainteresuj się koniecznie tym, czym jest Chmura Faktur. Ja uważam, że jest to bardzo rozsądne i wygodne rozwiązanie. Nie marnujesz papieru i czasu, a Twoje faktury trafiają prosto do klienta drogą elektroniczną.
Myślę, że warto połączyć właśnie wygodny system księgowości internetowej z taką chmurą faktur i dodatkowo wprowadzić Invoice Digitizer, który naprawdę znacząco wesprze Was w rozliczaniu faktur i pozwoli w dużej mierze zachować spokój na koniec miesiąca gdy zaczną pojawiać się jakiekolwiek niezgodności.
Zerknij też sobie tutaj https://wfirma.pl/program-do-faktur-online . To program to faktur online. Dokumenty możesz wystawiać w dowolnym miejscu i od razu wysyłać do kontrahenta. Program oferuje różne szablony faktur, zintegrowany jest również z magazynem i drukarką fiskalną. Na stronie jest bardziej szczegółowo wszystko opisane.
Jeśli lubicie sobie wynajdywać nietuzinkowe teksty to polecam serwis . Moim zdaniem to ogromnie ciekawe miejsce do lektury. Ja cyklicznie tam wchodzę i wiem, że to bardzo fascynująca strona. Gorąco polecam.