jak odzyskać pieniądze?

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
karolina
Kontakt:

jak odzyskać pieniądze?

Post autor: karolina »

Rok lata temu, znajoma z pracy poprosiła mnie bym podżyrowała jej pożyczkę. Zrobiłam to i narobiłam sobie kłopotów. Bo znajoma zwolniła się z pracy, wyjechała do innego miasta, a o pożyczce jakby zapomniała. Miałam trochę odłożonej gotówki, więc spłaciłam niedawno całe zadłużenie (około 30 tyś zł). Ale pieniądze te chciała bym odzyskać.
Co proponujecie zrobić w mojej sytuacji?
Co powiecie na zdjęcie co robi ten fotograf dziecięcy racibórz?
oksana
Kontakt:

Re: jak odzyskać pieniądze?

Post autor: oksana »

Jeśli próbowałaś się z nią kontaktować, a ona Cię olewa- to ja wynajęłabym tę firmę windykacyjną z Warszawy, która ściąga długi na terenie całego kraju.
Nie miałabym skrupułów !
alina20
Kontakt:

Post autor: alina20 »

Też bym nie miała skrupułów. Ludzie czasami naprawdę są bezczelni. Ode mnie tak sąsiadka pożyczała i pożyczała pieniądze ale potem oczywiście jej się "zapomniało" oddać. Ale ja się uparłam bo co jak co, ale długi to się powinno oddawać. Nie czekaj, aż staniesz się kolejną ofiarą nieuczciwych ludzi i sama zaczniesz pytać o . Tak się może stać, jak nie upomnisz się o swoje. Weź ją zapisz do rejestru dłużników, niech ma za swoje.
pomoc dla zadłużonych
Karolciaa

Post autor: Karolciaa »

Witam. Mam problem: pewna firma jest mi winna pieniądze, niestety ani kontaktu z nimi już nie mam (nie odbierają tel), ani pieniędzy. Jaki jest szybki sposób na odzyskanie należności?
Agnest

Post autor: Agnest »

Szybkiego to chyba nie ma - proponuję poszukać firmy windykacyjnej.
Polon2014

Post autor: Polon2014 »

To zależy na jakim jesteś etapie, etapie desperacji :evil: ,
jeśli masz nadzieję jednak, że pomimo iż mają kłopoty, ale jak zdobędą pieniądze to Ci zapłacą to warto poszukać form nacisku,
np. jakaś giełda wierzytelności, może system krd,
jest jeszcze temat czasu, im masz go mniej tym bardziej warto to sprzedać komuś lub chociaż wystawić na giełdzie by dostać najlepszą cenę :)
Karolciaa

Post autor: Karolciaa »

czas, czas, on zawsze dziala na nasza niekorzysc:/ A firma ewidentnie kombinuje, bo unika kontaktu, a ja czuje sie bezradna w tej sytuacji:( mozna cos wiecej poprosic info o gieldzie wierzytelnosci, na jakiej to zasadzie dziala?
Polon2014

Post autor: Polon2014 »

znalazłem taką giełdę http://www.kcw.org.pl, może to być dla Ciebie ciekawe rozwiązanie, sam projekt jest wiarygodny bo powstaje o kasę z unii. Obrazek
Możesz to zrobić tak, że prześlesz do nich info o Twojej wierzytelności, a oni prześlą info do dłużnika :D ,
a jak nie będzie to działało , to oni współpracują z firmami , które skupują takie długi i jest szansa że podczas licytacji odzyskasz jak najwięcej pieniędzy..
druga strona to kaczmarski.pl- ale tu widze tylko duże kwoty, choć pewnie też pomagają
maarcin66

Post autor: maarcin66 »

nie jest prostą sprawą. Sam miałem z tym problem rok temu, kiedy pożyczyłem kumplowi pieniądze na spłatę jego kredytu. Po kilku miesiącach kumpel spłacił kredyt i wyjechał na wakacje (pewnie za kolejny kredyt….). Dług odzyskałem, bo oddałem sprawę firmie windykacyjnej. Nie miałem siły sam się tym zajmować, a tam pracują specjaliści, więc miałem gwarancję sukcesu. Trochę to zajęło i musiałem się sporo nastresować, ale w końcu się udało. Więc polecam jako dobre rozwiązanie – i skuteczne przede wszystkim – zlecić to firmie windykacyjnej.
Adam2
Kontakt:

Post autor: Adam2 »

w takich sytuacjach najlepiej zabezpieczyć się jakąś umową. Wtedy w razie komplikacji mamy wszystko czarno na białym. Dobrze jest też mieć kserokopie takiej umowy tak na wszelki wypadek jak by zginą oryginał.
kserokopiarki Konica Minolta copix.pl
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ