Jak sprawdzić używany samochód przed zakupem?

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
kamill86
Kontakt:

Jak sprawdzić używany samochód przed zakupem?

Post autor: kamill86 »

Jak sprawdzić używany samochód przed zakupem? - np. czy nie jest kradziony lub powypadkowy?
paaula190
Kontakt:

Re: Jak sprawdzić używany samochód przed zakupem?

Post autor: paaula190 »

Zacznij od sprawdzenia samochodu w jakiejś ogólnodostępnej bazie danych (potrzebny będzie do tego numer VIN samochodu) - najbardziej aktualne i szczegółowe informacje mają na , w tym informacje o kradzieżach i wypadkach, ale też sporo innych. Następnie zabierz samochód dobrej stacji diagnostycznej, a najlepiej do autoryzowanego serwisu - sprawdzą tam stan techniczny auta.
pawel30

Post autor: pawel30 »

Każdy ma podany odpowiedni numer w ogłoszeniu po którym możesz to zrobić
martin

Post autor: martin »

Można za zgodą właściciela wziąć taki samochód do serwisu takiego jak , żeby tam go sprawdzili. Jeżeli właściciel nie ma nic do ukrycia, to się zgodzi.
teresaoros

Post autor: teresaoros »

Dlatego własnie dobrze jest kupować używane auta od dealera, ja moje kupiłam w salonie Bawaria Motors Mini w Jankach, rok temu i przetestowałam przed zakupem. Jazda próbna była dobra, dali mi też atrakcyjną cenę na model mini więc się zdecydowałam.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ