Witam, przede wszystkim portale społecznościowe. Ciągły kontakt z klientem na takich to najprostszy sposób na promocję oraz powiększanie bazy potencjalnych nabywców. Pozdrawiam.
Myślę, że marketingiem internetowym oraz co jakiś czas warto robić promocję przyciągające klientów. Warto w przypadku takiego sklepu też przetłumaczyć stronę np. przez i zaoferować wysyłkę za granicą. Wtedy sprzedaż powinna wzrosnąć.
Tak jak napisał @INFDESIGN. Zrób reklamę na facebooku, aczkolwiek przedtem załóż sobie fanpage sklepu internetowego, aczkolwiek musisz pamiętać, że reklama powinna być przeprowadzona odpowiednimi metodami i technikami. Nieumiejętna reklama czegokolwiek... produktu, czy też usługi może spowodować tylko to, że wydasz pieniądze. Ruch i może będziesz miał, ale ludzie nie będą kupować Twoich produktów. Podpowiem Ci... Określ swojego idealnego klienta, sprecyzuj reklamę do odpowiedniego dla Ciebie odbiorcy. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
Dla mnie lekarstwem na małą sprzedaż była YouPromo- agencja reklamowa, zajmująca się pozycjonowaniem stron i marketingiem internetowym. Zwiększa dotarcie do poszczególnych odbiorców w celu zwiększenia liczby klientów Polecam http://szczytuje.pl/
Ja proponuję spróbować innowacyjnych sposobów. Bardzo istotne jest to, aby strona internetowa sklepu była przejrzysta i atrakcyjna dla klienta, warto też ją pozycjonować. Jeśli jest to sklep internetowy, to można też pomyśleć o zaoferowaniu swoich usług w świecie mobilnego internetu, co jest naprawdę świetnym sposobem na rozpowszechnienie swojego biznesu, a dzięki firmom takim jak nie trzeba zajmować się tym na własną rękę. W ten sposób możesz trafić do dużej liczby odbiorców, a dodatkowo zyskasz sporo nowych klientów, bo taka oferta z pewnością będzie dla nich atrakcyjna.