Jak zabezpieczyć szklane przedmioty do wysyłki?

Dział dla zdecydowanych na założenie własnej działalności gospodarczej. Dowiesz się tutaj o wszelkich formalnościach związanych z zarejestrowaniem firmy.
razor

Jak zabezpieczyć szklane przedmioty do wysyłki?

Post autor: razor »

Dzień dobry,
Zajmuję się, a właściwie zaczynam zajmować się sprzedażą szkła do barów, restauracji, ale też dla prywatnych odbiorców. Jednak dostałam informację, że kilka partii szkła, uległo uszkodzeniu z powodu, źle zabezpieczonej przesyłki. Próbowałam już na wiele sposobów i dalej wydaje mi się to niezbyt „solidne”. Oczywiście zawsze dodaję naklejkę świadczącą o tym iż przedmioty w pudełku mogą łatwo ulec zniszczeniu. Jednak ciągle dostaje wiadomości, że coś się np. potłukło.
Po pierwsze: bardzo często zakupy u mnie robią, znajomi/ przyjaciele, którzy prowadzą własne lokale i nie chcę po raz kolejny narobić sobie wstydu przed nimi. Po drugie: wiąże się to zawsze ze stratami finansowymi, a od tego również chcemy odejść.
Czy jesteście mi Państwo wstanie doradzić, jak prawidłowo zabezpieczyć przedmioty szklane do wysyłki?
armani

Re: Jak zabezpieczyć szklane przedmioty do wysyłki?

Post autor: armani »

Nie jestem ekspertem w tej kwestii. Jednak doradzałbym aby sprawdzić sobie w internecie. Chyba, że już robił to Pan. To proszę może zapytać w jakimś sklepie gdzie sprzedaje się materiały szklane, włącznie z wysyłką.
Piter

Post autor: Piter »

Witam,
Pracuję jako przedstawiciel handlowy, produktów alkoholowych i często przewożę szkło do knajp, zamówione wcześniej u dostawcy. W momencie kiedy zacząłem pracę na tym stanowisku, również miałem mały problem z zabezpieczeniem paczek w samochodzie. Zależały mi na bezpiecznym dostarczeniu ich do adresata, gdyż to ja ponoszę pełną odpowiedzialność finansową za poniesione straty, a do tego muszę poświęcać czas, po to aby zrobić kolejny kurs po nową partię.
Warto poczytać w internecie. Pamiętam siedziałem chyba ze dwa dni na różnych stronach przeglądając jak to się prawidłowo robi. Często tez firmy kurierskie mają swoje blogi z podpowiedziami na różne tematy. Np.: https://www.wysylajtaniej.pl/blog/jak-z ... y-szklane/ warto sobie sprawdzić chociażby tutaj.
armani

Post autor: armani »

Piter pisze:Warto poczytać w internecie. Pamiętam siedziałem chyba ze dwa dni na różnych stronach przeglądając jak to się prawidłowo robi. Często tez firmy kurierskie mają swoje blogi z podpowiedziami na różne tematy. Np.: https://www.wysylajtaniej.pl/blog/jak-z ... y-szklane/ warto sobie sprawdzić chociażby tutaj.

Chyba nawet wysyłaliśmy z żoną dziecku do Krakowa paczkę z słoikami, za pośrednictwem tej firmy wysyłajtaniej.
A co do artykułu to pewnie warto przeczytać, bo kto jak nie kurier zna się najlepiej na zagwarantowaniu bezpieczeństwa przesyłce.
razor

Post autor: razor »

armani pisze:Chyba nawet wysyłaliśmy z żoną dziecku do Krakowa paczkę z słoikami, za pośrednictwem tej firmy wysyłajtaniej.
A co do artykułu to pewnie warto przeczytać, bo kto jak nie kurier zna się najlepiej na zagwarantowaniu bezpieczeństwa przesyłce.
Dziękuję zatem za chęć pomocy. Uwagi postaram się wcielić w życie. A właśnie zabieram się do czytania artykułów.
Przesylanie_pl

Post autor: Przesylanie_pl »

Myślę,że inicjatywa leży również po stronie firmy kurierskiej na którą się zdecydujemy bo jeżeli faktycznie będzie ona solidna i sprawdzona,godna zaufania- nie mamy się czego obawiać,możemy wówczas liczyć na jej pomoc oraz porady odnośnie przewozu szklanej rzeczy,oczywiście w 100% bezpiecznie zapakowanej. Tak się to odbywa u nas,zapraszamy :)
piotr721k

Post autor: piotr721k »

Myślę, że najlepiej przy bardzo dużych gabarytach zlecić transport jakiejś sprawdzonej firmie transportowej lub ewentualnie zakupić dobre taśmy zabezpieczające. Bezpieczeństwo podczas transportu jest bardzo ważne.
janabaranek

Post autor: janabaranek »

https://www.google.pl/search?q=translat ... ransporcie

tutaj coś znajdziesz :)
vanitas vanitatum et omnia vanitas
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ