Jakie procesory do komp. stacjonarnych?

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Urban30

Jakie procesory do komp. stacjonarnych?

Post autor: Urban30 »

Jakie procesory najlepiej się sprawdzą do firmowych komputerów stacjonarnych?

np będzie ok?
W sklepie elektrospotu (prowadzi go firma Techelon od nowych technologii informatycznych, więc choć dotąd u nich nie kupowałem, to wydają mi się dzięki temu spokojnie wiarygodni) są bdb wg mnie ceny na te procesory (zrobiłem sobie w necie mały research), tylko dotąd samych procesorów nie kupowałem, więc chętnie poczytam opinie o tych konkretnych procesorach.

Help?
Kto uzywa, kto ma?
max-shop_pl
Kontakt:

Re: Jakie procesory do komp. stacjonarnych?

Post autor: max-shop_pl »

Ceny nie aż takie super, na niektóre procesory chociażby Agito ma lepsze ceny (słaby ten sponsorowany research).
Co do samych procesorów, to i7 tylko do profesjonalnych zastosowań / dla wymagającego gracza. Do biura w zupełności i3 wystarczy, ew. i5 jak potrzeba coś bardziej wydajnego i z lepszą zintegrowaną grafiką.
Sklep internetowy MaxShop
apogeum

Post autor: apogeum »

Ja już mam stacjonarny z 3 lata i mam w nim i3 i d tej pory jestem bardzo zadowolony. Teraz zastanawiam się nad jakimś laptopem bo trochę podróżuję, co myślicie o Lenovo z procesorem i7? Koszt to około 3 tys ale myślę że warto. Jak z i3 jestem zadowolony to i7 też będę;)

Kontakt:

Post autor: max-shop_pl »

Z i7 na pewno będziesz zadowolony i na długo wystarczy. Dodatkowo posprawdzaj, czy laptop ma i7 z nowej linii, bo te nowe są bardzo energooszczędne.
Sklep internetowy MaxShop
valentyn

Post autor: valentyn »

z dobrych procesorów to albo Intel albo AMD, wspomniałeś o i7, masz jeszcze i5 i i3, różnią się możliwościami oraz ceną, poczytaj sobie chociażby tutaj http://www.morele.net/wiadomosc/proceso ... kupic/582/
alejandra25

Post autor: alejandra25 »

Mój komputer kompletnie stracił wydajność, przez co zastanawiam się poważnie na wymianą jego procesora. Dowiedziałem się, że szczególną ważną kwestią przy zakupie nowego jest jego liczba rdzeni i wątków. Podobno ma to znaczenie, jeśli chcemy korzystać z wielu aplikacji lub programów jednocześnie lub angażować się w zadania wymagające wielowątkowości. Po za tym na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę przed jego zakupem? I jeśli już rozmawiamy o procesorach, to mam do was jeszcze jedno pytanie. Wiecie może, czy istnieją jakieś skupy procesorów, gdzie mógłbym sprzedać swój stary procesor? Samemu udało mi się natrafić na taką ofertę - https://elektropaka.pl/kategoria-produktu/procesory/. Myślicie, że jest to opłacalne? Sprzedałbym stary i miałbym już odłożonych trochę pieniędzy na zakup nowego. :D
krystynaaa

Post autor: krystynaaa »

Zaledwie niedawno odkryłam fascynującą propozycję Outsourcingu IT na stronie https://ngsolutions.pl/uslugi/outsourcing-it/ która zapewnia wysokojakościową pomoc oraz skuteczny monitoring systemów informatycznych. Firma ta charakteryzuje się nowoczesnym podejściem do usług i doskonałym poziomem obsługi klienta.
KasjuszMag
Kontakt:

Post autor: KasjuszMag »

Monitoring Rzeszów to niezbędne narzędzie dla każdego, kto ceni sobie bezpieczeństwo swojej nieruchomości. Profesjonalne systemy monitoringu oferowane w Rzeszowie pozwalają na ciągłą obserwację i reagowanie na każdą niepożądaną sytuację. Dzięki zastosowaniu najnowszych technologii, monitoring staje się coraz bardziej intuicyjny w obsłudze, oferując jednocześnie wysoką skuteczność w ochronie przed intruzami. Wybierając system monitoringu, mieszkańcy Rzeszowa zapewniają sobie spokój umysłu i ochronę swojego majątku.
krystynaaa

Post autor: krystynaaa »

Jednak warto przyjrzeć się ofercie firmy https://zgoda.net/ Specjalizuje się ona w szerokim zakresie usług informatycznych, co wynika z ich bogatego doświadczenia i unikalnego podejścia do klientów. Te aspekty moim zdaniem stanowią solidne podstawy do rozważenia skorzystania z ich usług.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ