Jakie szkolenia warto przejść?

Tutaj zamieszczamy ogłoszenia na temat konferencji, szkoleń itp.
Sława

Jakie szkolenia warto przejść?

Post autor: Sława »

Jakie szkolenia waszym zdaniem są w tej chwili najbardziej pożądane i potrzebne w życiu zawodowym pracownika?
I drugie pytanie: w jakich szkoleniach zamierzacie sami uczestniczyć w tym roku i polecilibyście innym?
MartaJa

Re: Jakie szkolenia warto przejść?

Post autor: MartaJa »

Wszystko zależy od tego w jakiej branży pracujesz.
W wielu przypadkach przydatne okazują się szkolenia Adwords - zwłaszcza kiedy prowadzi się biznes internetowy.
Sama ostatnio szukałam takich szkoleń, a trafiłam na takie: http://szkolenia.4people.pl/, które odbywają się w Katowicach.
Kocica

Post autor: Kocica »

to fakt, szkolenia z tworzenia reklam googli bardzo się w biznesie przydają
kasiazosia

Post autor: kasiazosia »

Szkolenie ma sens tylko wtedy, gdy pogłębia wiedzę i umiejętności pracownika w obszarze jego pracy, albo poszerza je o kolejne, jakoś powiązane z tym, co robił dotychczas. Wiecie, chodzi mi o to, że nie ma sensu posyłać księgowej na kurs programowania, a informatyka na szkolenie z zakresu zarządzania personelem ;)
speed_of_sound

Post autor: speed_of_sound »

To dość ogólne pytanie i raczej ciężko jest powiedzieć jakie szkolenia są przydatne pracownikom tak w ogóle, bo przecież to zależy od stanowiska. Przykładowo rehabilitant nie będzie potrzebował kursu z administracji siecią, ale już bardziej profesjonalnego , który poszerzy jego umiejętności w ten dziedzinie. Należy patrzeć konkretnie na daną branżę. Jedno co mi się wydaje, to fakt, że raczej nie ma co inwestować w szkolenia miękkie. Jest tyle różnych poradników o zarządzaniu czasem itd., że można z nich nabyć taką wiedzę.
piotrek5467

Post autor: piotrek5467 »

Otoczenie bardzo szybko się zmienia i nie zawsze za nim firmy nadążają, dlatego dobrze zorganizować szkolenie dla pracowników, aby zdobyli nowe umiejętności lub zdobyli nowe. Najlepiej szukać firm, które organizują warsztaty np. Warszawska http://www.futurea.pl/ bo przez praktyczne zajęcia uczymy się szybciej.
zyjes

Post autor: zyjes »

Ja przechodziłam z zakresu giełdy i funduszy inwestycyjnych, które zaproponował pracodawca. Było to dla mnie coś nowego, ale teraz wybierałabym tylko szkolenia w takiej formie. Jest szybciej, mniej stresu i taniej od standardowego szkolenia.
sewery

Post autor: sewery »

wydaje mi się, że teraz każda firma stawia na język obcy więc może szkolenie dla firm z języka angielskiego? Za jego pomocą można się wszędzie dogadać, a dodatkowo niektóre firmy szkolą stricto z języku branżowym. Na przykład firma http://www.berlitz.pl/pl/szkolenia_dla_ ... ywidualne/ oferuje szkolenie przez internet a nawet przez telefon z czym się jeszcze nie spotkałem. A co wy myślicie o szkoleniach anglojęzycznych? Znacie też jakieś firmy godne polecenia?
Cetra

Post autor: Cetra »

Według mnie warto jest stawiać na szkolenia mające na celu rozwój naszej osobowości oraz nabycia większej pewności i asertywności względem innych współpracowników.
Hrumix

Post autor: Hrumix »

W zależności od zawodu, myślę i popytu na rynku pracy. Może to być na przykład szkolenie na kelnera, barmana tutaj - . Może to przydać się w pracy w restauracji, barze.
drzwi w wodzislawiu
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ