Język obcy online - dobry pomysł?

Tutaj zamieszczamy ogłoszenia na temat konferencji, szkoleń itp.
heca

Język obcy online - dobry pomysł?

Post autor: heca »

Cześć, wrzucam w to forum, bo nie widzę lepszej opcji. Mianowicie mam taki pomysł, żeby zafundować pracownikom szkolenie z wybranego języka obcego jako podziękowanie za dobrą pracę, taki miły prezent. I tutaj mam do Was pytanie, bo znalazłem w sieci coś takiego: . Są to kursy online, prowadzone w cztery oczy z lektorem w tzw. "wirtualnym pokoju". Jak dla mnie całkiem rewolucyjny pomysł, bo i czas oszczędzą i nie będę ich wysyłał co tydzień gdzieś do szkoły, bo godziny można dostosować indywidualnie (a język obcy co niektórym się przyda). Przetestowałem na sobie darmową lekcję próbną i raczej jestem na tak? Co myślicie, mili Państwo?
Kocica

Re: Język obcy online - dobry pomysł?

Post autor: Kocica »

cokolwiek byś pracownikom nie fundnął to zawsze będzie to dobry pomysł:)
malgoska

Post autor: malgoska »

Nie podzielam tego zdania. Po pierwsze pracownicy mogą się czuć uszczęśliwieni na siłę i nie skorzystają. Po drugie warto inwestować w to, co przyniesie korzyść firmie i pracownikowi. Tak więc widzę sens w fundowaniu szkoleń językowych tyko wtedy, gdy w pracownik potrzebuje języków obcych do pracy. Jeśli już potrzebuje to wydajniejsze w czasie i kosztach byłyby . Dla pracownika nauka połączona z wypoczynkiem a pracodawcy lepszy pracownik.
kasiazosia

Post autor: kasiazosia »

W nauce języków obcych największy problem jest zawsze z przełamaniem się w kwestii mówienia, dlatego wydaje mi się, że nauka face to face jest w tym przypadku o wiele lepszym rozwiązaniem, niż kurs online.
Symbian

Post autor: Symbian »

Na siłę nie ma sensu "uszczęśliwiać" pracowników. Według mnie od kursu zbyt wiele nie zależy, ważniejsza jest metoda nauki. Sam mam za sobą naukę angielskiego i trudziłem się przy pomocy podręczników, co nie przynosiło mi efektów. Dopiero potem zacząłem się uczyć metodą 5S(). To zupełnie oryginalna metoda językowa, z którą warto się zapoznać.
OlcziAJ

Post autor: OlcziAJ »

w grupie mieć obcokrajowca lub dyrektora to wymusi to naukę angielskiego

kazia87

Post autor: kazia87 »

Wg mnie musisz tak dobrać kurs, żeby odpowiadał branży, w której działacie. Jest wiele sposobów nauki języka, na możesz coś więcej o tym poczytać. Przemyśl to sobie dobrze i też właściwie wybierz :)
kobietapracujaca

Post autor: kobietapracujaca »

Teraz bardzo modne jest uczenie się online. Ja jednak nie jestem do tego przekonana. Na pewno warto się uczyć. Tu http://praca.gratka.pl/poradnik/art/szy ... id,tm.html jest ciekawy poradnik na temat szybkiego uczenia się języków. Może się przyda
WaldekR

Post autor: WaldekR »

Myślę, że to ciekawy sposób na spędzenie urlopu w rozwijający sposób.
Lasiczka

Post autor: Lasiczka »

A ja mowie nie nie nie i jeszcze raz nie. Kursy online maja to do siebie, ze cieszysz sie przez dwa dni a trzeciego porzucasz. Oczywiscie jestem za nauka angielskiego, sama chodze na ale do szkoly stacjonarnej, gdzie przez ta godzine skupiam sie tylko na tym, a nie na krzyczacych dzieciach, grajacym telewizorze czy halasie zza okna :)
Zdrowe sałatki Katowice http://www.lajkonik-pik.pl/pl/katowice-stawowa - Jedz sałatki a będziesz śliczny i gładki.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ