Kobiece biznesy - coś nowego

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
Sława

Kobiece biznesy - coś nowego

Post autor: Sława »

Przyjęło się, że kobiece biznesy zawsze wiążą się z sektorem usług związanych ze zdrowiem i urodą, ciuchami i dziećmi czy z prowadzeniem domu.
Myślicie, że da się wymyślić jeszcze coś nowego w kobiecym biznesie?
januszl

Re: Kobiece biznesy - coś nowego

Post autor: januszl »

Praktycznie wszystko już jest. Ale świat się zmienia i potrzeba jest matką wynalazku. Obserwuj otoczenie , czego brak, a co dałoby dochód. W razie braku pomysłu- podpowiem.
Pomnóż bezpiecznie dowolną sumę - www.zrealizujmarzenie.webnode.com
MartaJa

Post autor: MartaJa »

A ja uważam, że jak ktoś jest kreatywny to łatwo może wpaść na pomysł dobrego biznesu, choć te przeważnie ujawniają się wtedy, kiedy potrzebujemy czegoś, czego nie ma na rynku.
Przykład fajnego pomysłu na biznes: salon fryzjerski połączony z salą zabaw dla dzieci i miejscem, gdzie można zorganizować przyjęcie urodzinowe.
Jest coś takiego w Poznaniu, tu jest ich stronka: http://www.lolomanolo.pl i myślę, że takie miejsca młodym mamom naprawdę "spada z nieba"
Urban30

Post autor: Urban30 »

byle nie za wiele takich fajnych salonow, bo się wykończą ;)
Agnest

Post autor: Agnest »

Kilka lat temu ruszyły np. sklepy z artykułami erotycznymi, nastawione na kobiecą klientelę. No i świetny pomysł, bo takie sklepy kojarzą się Paniom zwykle bardzo źle i kobitki się wstydzą. Założyciele firmy wykorzystali niszę. Więc myślę, że pole manewru jest jeszcze spore.
Olga

Post autor: Olga »

Wszystko już praktycznie zostało wymyślone, więc będzie trudno o coś nowego.
monika335

Post autor: monika335 »

Może warto wejść np z sekto usług z rodzaju chmury obliczeniowej http://dynamiczni.pl/biznes-w-chmurach/ Takie usługi ciągle się rozwijają, a zapotrzebowanie z strony firm na nie rośnie.
nataliakl

Post autor: nataliakl »

Kobiety są też bardzo dobrymi strategami i często ekspertami w kwestii organizacji pracy ;) Dlatego często świetnie radzą sobie na stanowiskach, wymagających kierowania projektami, zarządzania, czy organizowania wydarzeń/ imprez/ spotkań/ przestrzeni :)
założenie działalności gospodarczej krosno
Cetra

Post autor: Cetra »

Nie chcę faworyzować żadnej płci, lecz zauważyłam, że kobiety o wiele lepiej radzą sobie z prowadzeniem biznesu oraz podejściem do pracowników, ponieważ potrafią panować nad emocjami i są bardziej wyrozumiałe.
krunrun

Post autor: krunrun »

Fakt, faceci to często panikarze, którzy uciekają od podejmowania decyzji
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ