Mamy miejsce w budynku firmowym, w takiej bardziej sali "frywolnej" na kominek i tak się zastanawiamy, lepiej wziąć zrobić kominek czy lepiej kupić piec na pelet?
Kurcze no jak, pewnie że kominek - piec na pelet czy na co tam innego nie ma w ogóle klimatu, a taki kominek to i nastrój w potencjalnych klientach wzbudzi i miło w firmie będzie - moim zdaniem koniecznie. I to albo gotowy w sklepie kupiony, albo jakiś "special" np wykonywany przez fachowców (dziś to wystarczy za materiały do budowy zapłacić - np. na - producenta, znaleźć eksperta od montażu, jakiś szałowy projekt stworzyć i włala - kominek bajka!:)
Zamiast pieca na pellet wolałbym już wielka plazmę powiesić na ścianie i odpalić zapętlony film z palącym się płomieniem. Takie rozwiązania może i eko, ale klimatu to one nie mają wcale...
A słyszał ktoś o bio-kominkach? Ja mieszkam w bloku i o kominku nie ma mowy, dlatego zastanawiałam się nad takim rozwiązaniem. Wygląda to tak jak na i wydaje mi się, że dodaje uroku w mieszkaniu, co myślicie?
Piec na pelet wygodniejszy w obsłudze. Ale kominek nadaje niepowtarzalny klimat. A czemu nie to i to zastosować? Pellet do ogrzania i do tego biokominek http://www.skapiec.pl/site/cat/2918/com ... 07#gallery