Zastanawiam się nad rozpoczęciem , który ma mnie zaznajomić z językiem angielskim. I nie wiem czy po jego ukończeniu uwzględniać tę informację w CV. Z jednej strony chęć dokształcania się powinna mi się chwalić, ale z drugiej myślę, że może to być uznane jako luka we wcześniejszym wykształceniu, którą staram się skrzętnie załatać. Ten problem nie daje mi spokoju. Jak Wy myślicie?
Moim zdaniem powinno się umieszczać informacje o kursach specjalistycznych, ale potwierdzonych jakimś certyfikatem, a o takich zwykłych to można wspomnieć już na rozmowie kwalifikacyjnej w przypadku pytania o znajomość języków obcych
Raczej nie podaje się informacji o kursie językowym. Piszesz tylko poziom znajomości konkretnego języka. Np. angielski - średnio zaawansowany w mowie i piśmie. A jak już zapytają to wtedy możesz przedstawić na potwierdzenie certyfikat z kursu
To podstawy pisania CV, jak np. piszesz (znajomość języka angielskiego: podstawowa) i zależy Ci żeby jednak pracodawca wziął pod uwagę że jednak aspirujesz do lepszej znajomości języka, można obok w w nawiasie dopisać np. (nauka w toku - kurs językowy XXXX). Tu znajdziesz więcej jak powinno wyglądać CV: http://www.cvwzor.biz
Jak mówi przysłowie - lepiej późno niż wcale. Jeśli nie masz wpisanych żadnych kursów w CV to myślisz, ze to świadczy o Tobie dobrze? Sama ukończyłam i takie sobie wpisałam. I wcale nie uważam, że świadczy to o jakiejś luce w moim wykształceniu.
Znajomość języków obcych to obecnie podstawa i nie rozumiem czemu nie miałoby się umieszczać ich w CV. Obojętnie czy to znajomość na niskim czy wysokim poziomie. Nawet jak jesteś w trakcie nauki to pokazujesz potencjalnemu pracodawcy, że jesteś osobą skorą do nauki, ambitną itp. Myślę, że trzeba pisać każde umiejętności, które się posiada. Oczywiście adekwatnie do stanowiska.