Witam! Od dłuższego czasu myślę nad kupnem nowego auta. Oczywiście budżet jest ograniczony, alemyślimy z żoną nad kombi. Chcemy kupić . Auto posiada silnik 1.7 high DPF/136km i ma bardzo ekonomiczny silnik, a stylizacja auta bardzo przypadła żonie. Czy macie jakieś doświadczenia z tym autem? Czy coś polecacie? Pozdrawiam
zawsze wydawało mi się, że w leasing to tylko auta typy tiry ewentualnie bierze taka , a samochody osobowe to można tylko wziąć w kredycie, ale leasing to tak jakby wypożyczenie
- nie tylko transportowa Jest to dość opłacalne dla firm, w sumie chyba nawet bardziej niż kredyt, bo w leasingu całą ratę można wrzucić w koszta a w kredycie tylko odsetki.
no i vicka ma całkowitą rację - a poprzez comiesięczne wrzucenie raty leasingowej w koszty zmniejsza się też podatek, jaki co miesiąc firma musi płacić. Po 3-5 latach zmieniasz auto na nowe, zostawiasz poprzednie w rozliczeniu i szafa gra. A co firm to ten co wyżej podajesz, to jak wyczytałem otrzymuje corocznie wysokie oceny agencji ratingowej Moody Financial Institute Group (w przedziale od Aa3 do A1). Więc "wiarygodny" co dla mnie np jest wazne
Mój kolega otworzył firmę zajmująca się wywózką gruzu. Samochody wziął w leasing i póki co jakoś daję rae na nie zarobić Oby tak dalej http://gruz-pak.szczecin.pl/
Jeśli posiadacie flotę tirów, to myślę, że przydadzą się wam również namiary na firmę oferującą akcesoria do tirów. , naklejki, dywaniki, chlapacze i wiele innych produktów dla tirów znajdziecie w eport2000.pl. Myślę, że warto ich ofertę sprawdzić.