legalna sprzedaż auto części

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
zip08

legalna sprzedaż auto części

Post autor: zip08 »

witam!
szukającym swojej drogi podsuwam temat sprzedaży używanych auto części
sam się tym zajmuję od paru lat i jestem zadowolony
konkurencji się nie boję bo zajmuję się tylko kilkoma modelami (uważam, że wąska specjalizacja jest lepsza niż "wszystko i nic") a przecież modeli są setki a aut w PL ok 15 mln
jest spora konkurencja ale aut ciągle przybywa a pomimo to poziom obsługi i całej sprzedaży pozostawia wiele do życzenia (każdy kto klika razy kupował używane części pewnie wie o co chodzi)
czasy szrotów gdzie auta stoją w pokrzywach i klient dostaje śrubokręt i idzie dłubać już się kończą
taki biznes wcale nie wymaga wielkiej kasy i pozwoleń i nie musi być to stacja demontażu
można po prostu kupować części i sprzedawać części jako zwykła firma handlowa!
www.sprzedazczesci.info - wszystko o sprzedaży używanych części samochodowych!
wojciech108

Re: legalna sprzedaż auto części

Post autor: wojciech108 »

Witam.
Chciałbym sie dowiedziec wiecej na temat zalozenia takiej dzialalnosci.
czy odpowiesz mi na kilka pytac?
daknez

Post autor: daknez »

Oczywiście, to też dobry sposób na zarabianie. I tak jak piszesz, o wiele lepiej koncentrować się na sprzedaży poszczególnych części kilku modeli, a nie wszystkich. Dopiero z czasem możesz pomyśleć o rozwoju firmy i ewentualnie zajęcia się pozostałymi markami.
online project management Zarządzanie Projektami
Urban30

Post autor: Urban30 »

a gdzie się kupuje takie używane części do dalszej odsprzedazy?
lattemacchiato

Post autor: lattemacchiato »

W takim razie pozostaje tylko pogratulować udanego biznesu!:)
Catherine13

Post autor: Catherine13 »

To jest bardzo ciekawe! ;)
Wiesz, jak założyć firmę w czechach?
Założenie firmy w czechach ,szybkie i łatwe.
Gotowe spółki i firmy na sprzedaż.
pajak

Post autor: pajak »

Trzeba mieć tanich dostawców i promować się w internecie. Jak ceny są przyzwoite, to nie potrzeba nawet sklepu internetowego, spokojnie można niezły obrót wyciągnąć na allegro. Choć konkurencja jest ogromna. Sam korzystałem już kilkukrotnie na motointegrator.pl i byłem zadowolony z transakcji. Tak więc następnym razem jak będę coś kupował to pewnie też zamówię w tym sklepie. Myślę, że dużo klientów ma po prostu swoje sprawdzone sklepy i trudno będzie przejąć tych klientów.
vicka

Post autor: vicka »

Osobiście wolę zgłosić się do mechanika i u niego wraz z montażem zamówić części, wtedy unikam sytuacji, że kupię coś nielegalnego i będę mieć problemy. Ostatnio np. wymieniali mi w Auto Korbas (http://autokorbas.pl/) turbinę - znajomy polecał mi miejskiego handlarzyka, jak jednak wolałam skorzystać z tego co zaproponowała mi autonaprawa.
Vinnie

Post autor: Vinnie »

Zgadam się, nie trzeba zakładać strony internetowej z własnym sklepem. Można przecież sprzedawać na popularnym Allegro albo na tej nowej giełdzie części Omoto.pl, chociaż ta druga opcja wyda się mniej kosztowna.
remik

Post autor: remik »

Tego typu sklepów jest sporo, ja znam np. http://www.auto24parts.com/ tam nabyłem sporo części do swojego opelka.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ