Mieszkanie na wynajem jako bezpieczna forma inwestycji

Dział o inwestowaniu w nieruchomości, dzieła sztuki, metale szlachetne i inne.
konat77

Mieszkanie na wynajem jako bezpieczna forma inwestycji

Post autor: konat77 »

niedługo dostane duże mieszkanie we Wrocławiu (po rodzinie - sprawy spadkowe trochę się ciągną) i zastanawiam się czy opcja najmu jest dobra alternatywą. Zawsze można sprzedać ale raczej chyba wersja wynajmu bardziej do mnie przemawia. Co myślicie?
Konek

Re: Mieszkanie na wynajem jako bezpieczna forma inwestycji

Post autor: Konek »

Fajna opcja aczkolwiek ciężko złapać teraz na rynku dobre ceny :)
kcaj

Post autor: kcaj »

Sprzedać nie jest łatwo a wynajem całkiem fajna opcja. Wrocław ma potencjał.Jak duże mieszkanie to może podział na pokoje i wynajem studentom? W końcu ośrodek akademicki we wrocku duży. Potencjał na pewno duży.
Hanik

Post autor: Hanik »

Jak masz wątpliwości odnośnie wynajmu lub nie masz na tym polu żadnego doświadczenia to może warto powierzyć nieruchomość pod skrzydła, która zajmie się tym tematem od A do Z. Moja znajoma korzysta z usług takiej firmy na rynku wrocławskim i bardzo sobie ich chwali. Mówi, że w końcu nie musi kontrolować najemców a nie jak czasami bywało, że klucze w skrzynce a po lokatorach ani śladu no i co najważniejsze wpływy za wynajem są regularne,
konat77

Post autor: konat77 »

Hanik pisze:Jak masz wątpliwości odnośnie wynajmu lub nie masz na tym polu żadnego doświadczenia to może warto powierzyć nieruchomość pod skrzydła, która zajmie się tym tematem od A do Z. Moja znajoma korzysta z usług takiej firmy na rynku wrocławskim i bardzo sobie ich chwali. Mówi, że w końcu nie musi kontrolować najemców a nie jak czasami bywało, że klucze w skrzynce a po lokatorach ani śladu no i co najważniejsze wpływy za wynajem są regularne,

A możesz coś więcej napisać o tej firmie? Może to być ciekawe rozwiązanie. Na pewno cos innego niż samodzielne kombinowanie. Pewnie też sporo to ułatwia, tylko czy bezpieczne?
Hanik

Post autor: Hanik »

Dopytałam i to Wynajem Bezpieczny ułatwia zadani mej znajomej. Bardzo chwali sobie ich działanie i szybki kontakt. Czy ta forma jest bezpieczna? Moim zdaniem tak gdyż masz wszystko spisane na piśmie w umowie, a najemcy mają obowiązek wykupić obowiązkowe OC, z którego pokrywane są ewentualne szkody w mieszkaniu.
kcaj

Post autor: kcaj »

Wpisałem sobie w wyszukiwarkę "wynajem bezpieczny Wrocław" i wyskoczyła mi firma DJN. Czy to jest własnie ta firma o której piszesz Hanik? Lepiej mieć pewność ;)
IkarNieruchomosci.pl

Post autor: IkarNieruchomosci.pl »

Mieszkania i generalnie wszelkie nieruchomości to zawsze dobra i bezpieczna forma inwestycji na lata, wiem z własnego doświadczenia. Akurat co do samego kupna możemy pomóc, doradzić gdyż zajmujemy się tym na co dzień :)
IkarNieruchomosci.pl
adik356

Post autor: adik356 »

Też postanowiliśmy tak ulokować pieniądze. Kupiliśmy mieszkanie w super lokalizacje we Wrocławiu u nich https://vantage-sa.pl/. Piękne projekty i bardzo porządne wykonanie. Mieszkanie od razu się wynajęło a my mamy dodatkową gotówkę. Na przyszłość mieszkanie będzie dla dzieci.
LudwikB

Post autor: LudwikB »

Może wam się przydać namiar na sprawdzonego rzeczoznawcę majątkowego. Ja mogę doradzić pana Mariusza Sasa z Bolesławca https://operaty.eu/ Dobry profesjonalista, można na nim polegać no i stawka bardzo w porządku.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ