Czy szybkie bicie serca na przemian z takim bardzo wolnym, to raczej objawy stresu zawodowego i ogólnej nerwówki pracowej, czy też to może być coś poważniejszego (serce itp?). Nie chcę lecieć od razu do kardiologa, ale z drugiej strony wolę chyba żeby zerknął na to jakiś (zestawienie), niż żebym zszedł na jakiś zawał czy coś... Wam też stresy odbijają się na pikawce?
Powinieneś sprawę sprawdzić u lekarza. A przynajmniej jeżeli mozesz sprawdż cisnienie. I nie ma co się denerwować. Wiele rzeczy jest kompletnie nie zależnych od nas i nawet jakbys stanął na uszach to i tak nic nie zmienisz więc warto odpuścić i rozgryzać problemy na luzach. Nie wariuj ,świat i tak już zaczyna głupieć bez nas. Zdrowia życzę.
każdemu się zdarza - owszem. ale jednak są takie objawy, symptomy czy bóle pewnych części ciała - których nie należy ignorować. serce tu bym podała za jeden z nich. jeśli będzie się to powtarzać - udaj się mimo wszystko do kardiologa. ja też miałam jakiś czas temu ten problem ale u mnie był to na szczęście wynik okresowego przemęczenia :]
Nerwy mogą doprowadzić do nerwicy i bezsenności- Niestety coraz więcej osób ma takie zaburzenia. Denerwujemy się w pracy, denerwujemy się w domu, nie jesteśmy w stanie zasnąć. Czas w końcu zmienić myślenie i przestać się stresować.
Zgadza się, najbardziej szkodzi stres, palenie, picie zbyt dużej ilości alkoholu, ogólnie zła dieta a takze brak ruchu. Ja leczę się na nadciśnienie od jakichś 3 lat http://kardiologszczecin.com.pl/ Bardzo jest ważne leczenie, jak już się zdiagnozuje problem, to nie ma co lekceważyć, trzeba brac leki i tyle.
Ja przez stres w poprzedniej pracy nabawiłem się tachykardii, stwierdzonej badaniem lekarskim - czyli serce bije mi za szybko przez cały czas. A przy moim niskim ciśnieniu był to bardzo niepokojący znak, dlatego musiałem iść to w końcu przebadać. Nie jest to bardzo groźne, bo organizm w ten sposób rekompensuje sobie niskie ciśnienie krwi, ale bardzo często może to być mylone z nerwicą, gdyż część objawów się pokrywa. Dlatego jeżeli masz jakiekolwiek podejrzenia, natychmiast bym się zapisywał do lekarza.
Czasem dobrze po prostu skontaktować się z specjalistą by znaleźć przyczynę. Zobacz ofertę edoktor24.pl, gdzie znajdziesz możliwość konsultacji z lekarzami online.