Obniżanie kosztów wysyłki

Czyli biznes w sieci internetowej.
razor

Obniżanie kosztów wysyłki

Post autor: razor »

Witam, Jestem właścicielem sklepu internetowego, nie dawno otworzyłem działalność i poszukuję odpowiedzi na moje pytanie w związku z obniżaniem kosztów wysyłki.
Czytałem kilka bardzo ciekawych artykułów, gdzie wszędzie było napisane jak wół, aby w takim biznesie obniżać koszty wysyłki...
Tu pojawia się problem, gdyż nie zostało wyjaśnione co autor miał na myśli, nie podał żadnego sposobu, ani nic takiego.
armani

Re: Obniżanie kosztów wysyłki

Post autor: armani »

Najlepszym rozwiązaniem będzie, przynajmniej w mojej opinii, jak podejmiesz współpracę z jakimś brokerem usług kurierskich. Ja, nawet prywatne paczki wysyłam za usługą takiej wysyłkowej firmy brokerskiej. Naprawdę jest znacznie taniej, np. paczka ważąca dwadzieścia osiem kilogramów i zapłaciłem osiemnaście złotych, bez grosza za jej wysyłkę.
razor

A jesteś w stanie podesłać mi jakieś konkretne namiary na firmę, wybacz, że się tak wcinam ale jest to dla mnie dość istotne.
armani

Post autor: armani »

Wysyłajtaniej się nazywa ten broker usług kurierskich, ale uważaj na firmy, które podszywają się pod nich za pomocą bardzo zbliżonej nazwy i oferujących „podobne” usługi brokerskie... jednak tylko się podszywają, a są to na ogół oszuści
razor

armani pisze:Wysyłajtaniej się nazywa ten broker usług kurierskich

Dobra dzięki wielkie. Ja zazwyczaj celuję w zapakunek i wysyłkę przedmiotów szklanych, a wiadomo że to waży troszkę... dlatego poszukuję jakiś form oszczędności. Dzięki wielkie raz jeszcze.
Speedpack_com.pl

Post autor: Speedpack_com.pl »

Przede wszystkim warto zdać się tutaj na dobrą i godną zaufania firmę kurierską,gdzie koszty wysyłki będą jak najniższe przy jednocześnie wysokiej jakości oraz bezpieczeństwie,dostawy na czas prosto do klienta.
www.Speedpack.com.pl
TadekNiejadek

Post autor: TadekNiejadek »

Firmy kurierskie moim zdaniem dobre są tylko te, które już mają markę wyrobioną. DHL, inpost, może jeszcze z jeden przewoźnik by się znalazł którego teraz nie pamiętam. Za to usługę która obniży koszty wysyłki a korzyysta z tych przewoźników - to jest dopiero sztuka znaleźć.
Marcelus

Post autor: Marcelus »

Miałem wrażenie, że im więcej pośredników tym koszt zawsze wzrastał a nie malał. Hmm.. Powiesz coś więcej na ten temat?
SalamonK

Post autor: SalamonK »

też mi się zawsze tak wydawało ale rzeczywistość rządzi się swoimi prawami i dopiero jak sam zacząłem używać sendego to pojąłem na czym to polega. obecnie po małych usprawnieniach schemat mojego korzystania wygląda tak jak allegro inpost - ja opłacam paczkę wczesniej ale przez sendego i mam inpost na preferencyjnych warunkach. kurier przychodzi do magazynu, odbiera zamówienia i tyle. koniec historii. inpostowi to się po prostu opłaca i szczerze mówiąc nam też, bo o ile sam nie jest drogi, to w ten sposób za paczkę płacę czasem i połowę tego co normalnie bym zapłacił.
malaly

Post autor: malaly »

Super, dzięki za wszystkie porady :)
Nie daj się omamić!
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ