Ogrzewanie - co wybrać?

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
bihepi

Ogrzewanie - co wybrać?

Post autor: bihepi »

Hej. Mam do ogrzania halę. Co możecie polecić? Jaką technologię zastosować? Czy np. takie coś byłoby według Was ok?
Czas nie jest klepsydrą, która przesypuje piasek, lecz żniwiarzem, który więzi snop.
serenda

Re: Ogrzewanie - co wybrać?

Post autor: serenda »

Warto też zainwestować w ocieplanie dachu i ścian. Tutaj jest np. bardzo ciekawa oferta
Reader, suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress. But I repeat myself.
tomanek

Post autor: tomanek »

Dla większości rozwiązań polecam to z uwagi na to, że nie nawijają makaronu na uszy z całym eko bełkotem, który można spotkać dookoła.
lani

Post autor: lani »

Do ogrzewania obiektów o dużych kubaturach sprawdzi się kocioł nadmuchowy tego typu: . W tym wypadku powietrze jest czerpane przez wentylator, ogrzewane przez stalowy wymiennik i wyrzucane jako ciepłe powietrze do pomieszczenia.
mariolka00

Post autor: mariolka00 »

A może ogrzewanie podłogowe? Jest modne, praktyczne, nie widac go w ogóle :) Ostatnio też czytałam o nowatorskim ogrzewaniu ściennym na blogu , tradycyjne grzejniki też mogą ładnie wyglądać. Wszystko zależy od tego jakim budżetem dysponujecie i jaką macie wizję waszego wnętrza :)
Obamka

Post autor: Obamka »

Dwa tygodnie temu zakończyliśmy generalny remont domu. Robiliśmy również przebudowę ogrzewania. Piec wybrał mąż, u nich: kupiliśmy głowice, reszta części została zakupiona przez fachowca. Zimą okaże się czy wszystko działa odpowiednio.
"Jest Alternatywa na - Raje Podatkowe"
Wojtek J

Post autor: Wojtek J »

Co prawda nie halę ale mieszkanie do ogrzania mam. I zastanawiam się nad takimi grzałkami do grzejników Czy ktoś z czegoś takiego korzysta?
samotna

Post autor: samotna »

Może ogrzewanie podłogowe. Pomyśl też o takim rozwiązaniu http://sterownikitech.pl/regulatory-eur ... id129.html
Sterownik zadba o ekonomiczne ogrzewanie i utrzymanie odpowiedniej temperatury w pomieszczeniu. Nie jest trudny do zainstalowania, a koszty zakupu szybko się zwracają.
Vespucci
Kontakt:

Post autor: Vespucci »

Jeżeli chodzi o ogrzewanie to dobrze jest zainwestować w coś ekologicznego np. kolektory słoneczne lub też pompę ciepła.
znawca

Post autor: znawca »

Ja mam u siebie grzejniki elektryczne konwektorowe i wcale nie są prądożerne. Jestem z nich bardzo zadowolona.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ