Jeśli w firmie jest bardzo ceniony pracownik od kontaktów z klientami, ale po wypadku ma szramę na twarzy, to czy jeśli firma sfinansuje mu 2 (u dobrych lekarzy, dobry centrum zdrowia itd itd) mające na celu jej usunięcie to czy takie coś można wliczyć w koszty? Ten pracownik przykłada się do zysków w firmie, ale z tą twarzą ludzie dziwnie patrzą.
ciekawe pytanie. nie wiem czy takie rzeczy są regulowane jakimikolwiek przepisami - pewnie nie. myślę, że w tego typu sprawach wszystko zależy od dobrej woli pracodawcy - tego jakie ma stosunki z przełożonymi. na pewno pracodawca, który ma chęć i budżet mógłby a raczej powinien wesprzeć pracownika finansowo - chociażby w pewnym procencie.
Myślę, że może. Kolega kupuje nawet droższe zabawki na fakturę - jako prezenty dla dzieci pracowników. Przecież firmy dają pracownikom bony, oferują prywatne leczenie itd. Myślę, że nie jest jakimś odstępstwem od tej reguły. Warto jednak porozmawiać z urzędnikiem skarbowym i wziąć opinię na piśmie, żeby mieć potem "podkładkę"
Normalnie to tego raczej nie można odpisać ale pracodawca może to wrzucić w socjal w formie zapomogi, jeśli ma fundusz socjalny.Albo kopsnąć mu grubą kopertę na święta i odliczyć jak premia świąteczna. Wszystko można.
Jeśli jesteście zainteresowani zabiegami chirurgii plastycznej to sprawdźcie konsultacje chirurgi plastycznej w Proclinic - http://proclinic.pl/service/konsultacja ... -plastyka/ . Jest to miejsce, w którym możecie zasięgnąć porady dotyczących zabiegów chirurgii plastycznej.