Otworzenie knajpy w Warszawie

Tutaj dyskutujemy na temat pomysłów na biznes, na własną firmę która przyniesie nam zyski.
malutka69

Otworzenie knajpy w Warszawie

Post autor: malutka69 »

Chciałabym otworzyć knajpę, dokładnie na Ursynowie. Zastanawiam się jaką kuchnię serwować. Osobiście uwielbiam kuchnię hiszpańską i tamtejsze tapasy, ale nie wiem czy to by się przyjęło u nas w Polsce. Pić piwo i wsuwać kanapkę? Co o tym myślicie. Pozdrawiam :)
slawole
Kontakt:

Re: Otworzenie knajpy w Warszawie

Post autor: slawole »

w przypadku knajpek, oprócz dobrego jedzenia, moim zdaniem duże znaczenie ma też klimat lokalu i obsługa - miejsca, w których ludzie dobrze się czują i bawią, przy okazji jedząc różne smakołyki, bardzo szybko same się polecają wśród znajomych. Więc oprócz wyboru menu musiałbyś mieć to także na uwadze. Dokładnie określ grupę docelową i jej zasobność portfela - np. zrobisz ekskluzywny lokal, z obiadem za kilka setek i może się okazać, że będziesz miał jednego gościa na tydzień
zbychb1

Post autor: zbychb1 »

Jasne że by się opłacało. Popatrz jak się przyjęły irlandzkie knajpy gdzie zawsze jest coś do jedzenia:)
krzysztofol
Kontakt:

Post autor: krzysztofol »

Dobry pomysł, myślę że jak zrobisz to profesjonalnie to możesz liczyć na sukces.

________________________________________________________________________________________

Sprawdź - profesjonalizm i lojalność
Media-Drukarnia.com

Post autor: Media-Drukarnia.com »

Ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze nad kuchnią włoską,która u nas w kraju jest bardzo popularna. Grunt to mieć lokal w dobrej lokalizacji,plus zachęcić klientów reklamą,niższymi cenami. To się najbardziej opłaca.
mila

Post autor: mila »

Ja najpierw dokładnie obeszłabym całą dzielnicę i policzyła, ile jest których knajpek i otworzyłabym taką, dla której raczej nie będzie większej konkurencji :)
wiosna

Post autor: wiosna »

Uwielbiam kuchnię hiszpańską, więc jestem jak najbardziej za. Myślę, że takich knajpek jest wręcz za mało w naszym kraju. Piwo i dobra przekąska brzmią świetnie :)
lattemacchiato

Post autor: lattemacchiato »

Kuchnia hiszpańska jest dosyć dobrze znana Polakom, myślę, że nie powinno być z nią problemu.
nosleep

Post autor: nosleep »

W warszawie jest mnóstwo knajp, musisz sie dobrze zastanowic... Miec konkurencyjne ceny i dobra reklame na wstepie
SzybkiGrosz.pl - najlepsze pożyczki bez BIK
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ