pieczatka w firmie

Dział dla zdecydowanych na założenie własnej działalności gospodarczej. Dowiesz się tutaj o wszelkich formalnościach związanych z zarejestrowaniem firmy.
melissa

pieczatka w firmie

Post autor: melissa »

Czy przy zakładaniu firmy konieczna jest pieczątka?
drabbie

Re: pieczatka w firmie

Post autor: drabbie »

Oczywiście, że tak!!! A czym niby chcesz podbić papiery? Jedak możesz stworzyć i zamówić pieczątkę bez wychodzenia z domu- Mam na myśli usługi online – ja kupiłam bez wychodzenia z domu pieczątki w – szybko, tanio i nie musiałam się niczym martwić
Mirek2

Post autor: Mirek2 »

drabbie pisze:Oczywiście, że tak!!! A czym niby chcesz podbić papiery? Jedak możesz stworzyć i zamówić pieczątkę bez wychodzenia z domu- Mam na myśli usługi online – ja kupiłam bez wychodzenia z domu pieczątki w – szybko, tanio i nie musiałam się niczym martwić

Moim zdaniem nie jest potrzebna. A już na pewno nie na etapie zakładania firmy.
Account-PL

Post autor: Account-PL »

Przy samym zakładaniu firmy nie jest potrzebna pieczątka,ale napewno przyda Ci się z czasem,wiec zamów ja sobie. TO nie są duże koszty,a pieczątka podnosi też prestiż danej firmy.

Pozdrawiam www.account-pl.eu
dagmaro

Post autor: dagmaro »

Zgodnie z polskim prawem firma nie ma obowiązku mieć pieczątki. Wymagają jej jednak procedury Urzędu Skarbowego i banki.
Baza noclegowa | Najlepszy coach
urszulka

Post autor: urszulka »

Nie wyobrażam sobie prowadzenia poważnej firmy bez pieczątki, papieru firmowego, logo.
mumin

Post autor: mumin »

Mam pytanie do doświadczonych:) Zakładam swoją firmę. Jestem na etapie wykonywania pięczątki. Znalazłam w internecie kilka stronek firm, które wykonują pieczątki typu http://www.amb.net.pl/ Mam pytanie odnośnie stylu pieczątki. W ofertach są pieczątki, które są w bardzo wyszukanym stylu, niektóre są nawet dość dziwaczne. Czy uważacie, że pieczątka powinna być prosta, tradycyjna? Czy też powinna być wymyślna żeby zwrócić uwagę na firmę?
adelina4
Kontakt:

Post autor: adelina4 »

pieczątka to podstawa :)
Sprawdź program mieszkania dla młodych i wykorzystaj okazję na kredyt z dopłatą
Quba
Kontakt:

Post autor: Quba »

Przedsiębiorca nie ma obowiązku zakładania firmowej pieczątki, jest to jednak bardzo przydatne np. w przypadku potwierdzenia odbioru pisma. W takiej sytuacji musimy udokumentować, że jesteśmy osobami odpowiednimi i uprawnionymi i pieczątka właśnie jest takim właśnie potwierdzeniem.

Natomiast informacje na temat danych, które powinna zawierać taka pieczątka określa Kodeks Spółek Handlowych, w art.127 § 5, 206 oraz 374.

http://quatra.pl/quatra-max
andrzej83x

Post autor: andrzej83x »

Pewnie, że pieczątka jest potrzebna. Na wszystkich dokumentach w firmie musisz przecież stawiać pieczątkę.
Analizy finansowe
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ