Dział dla zdecydowanych na założenie własnej działalności gospodarczej. Dowiesz się tutaj o wszelkich formalnościach związanych z zarejestrowaniem firmy.
Oczywiście, że tak!!! A czym niby chcesz podbić papiery? Jedak możesz stworzyć i zamówić pieczątkę bez wychodzenia z domu- Mam na myśli usługi online – ja kupiłam bez wychodzenia z domu pieczątki w – szybko, tanio i nie musiałam się niczym martwić
drabbie pisze:Oczywiście, że tak!!! A czym niby chcesz podbić papiery? Jedak możesz stworzyć i zamówić pieczątkę bez wychodzenia z domu- Mam na myśli usługi online – ja kupiłam bez wychodzenia z domu pieczątki w – szybko, tanio i nie musiałam się niczym martwić
Moim zdaniem nie jest potrzebna. A już na pewno nie na etapie zakładania firmy.
Przy samym zakładaniu firmy nie jest potrzebna pieczątka,ale napewno przyda Ci się z czasem,wiec zamów ja sobie. TO nie są duże koszty,a pieczątka podnosi też prestiż danej firmy.
Mam pytanie do doświadczonych:) Zakładam swoją firmę. Jestem na etapie wykonywania pięczątki. Znalazłam w internecie kilka stronek firm, które wykonują pieczątki typu http://www.amb.net.pl/ Mam pytanie odnośnie stylu pieczątki. W ofertach są pieczątki, które są w bardzo wyszukanym stylu, niektóre są nawet dość dziwaczne. Czy uważacie, że pieczątka powinna być prosta, tradycyjna? Czy też powinna być wymyślna żeby zwrócić uwagę na firmę?
Przedsiębiorca nie ma obowiązku zakładania firmowej pieczątki, jest to jednak bardzo przydatne np. w przypadku potwierdzenia odbioru pisma. W takiej sytuacji musimy udokumentować, że jesteśmy osobami odpowiednimi i uprawnionymi i pieczątka właśnie jest takim właśnie potwierdzeniem.
Natomiast informacje na temat danych, które powinna zawierać taka pieczątka określa Kodeks Spółek Handlowych, w art.127 § 5, 206 oraz 374.