Witam. Ostatnio pomyślałem, ze dobrym dodatkowym dochodem byłaby sprzedaż odzieży markowej w internecie. Tylko chciałbym robić tak, ze kupowałbym przecenione ciuchy w sklepach, sprzedawał na allegro, a w razie gdybym nie sprzedal danej rzeczy oddałbym ją do sklepu z powrotem. Wiem, ze to może mało moralne, ale kilka stówek co miesiąc by wpadło... i teraz mam pytanie... czy sklepy w których bym kupował te ciuchy mogłyby mi odmówić zwrotu pieniędzy? czy sklep może robić jakieś problemy z kupnem kolejnych ciuchów? bardzo prosze o rzeczowe odpowiedzi...
michal-lodz pisze:Witam. Ostatnio pomyślałem, ze dobrym dodatkowym dochodem byłaby sprzedaż odzieży markowej w internecie. Tylko chciałbym robić tak, ze kupowałbym przecenione ciuchy w sklepach, sprzedawał na allegro, a w razie gdybym nie sprzedal danej rzeczy oddałbym ją do sklepu z powrotem. Wiem, ze to może mało moralne, ale kilka stówek co miesiąc by wpadło... i teraz mam pytanie... czy sklepy w których bym kupował te ciuchy mogłyby mi odmówić zwrotu pieniędzy? czy sklep może robić jakieś problemy z kupnem kolejnych ciuchów? bardzo prosze o rzeczowe odpowiedzi...
Lepszy zarobek znajdziesz w branży MLM. Nie ma co się bawić w jakieś ciuchy. Chcesz wiedzieć więcej to napisz na PW i zapraszam na moja stronę
blog o biznesie MLM
moje doświadczenia i moje rady http://www.twojmlm.com
Większość sklepów ma termin na oddanie ciuchów, więc na to musiałbyś zwracać uwagę. Ale obawiam się, że gdybyś kilka razy w miesiącu przychodził coś zwracać to mogłoby to wydawać się dla nich podejrzane. Czasami też po prostu nie da się oddać ciuchów przecenionych. Jeśli chcesz skupywać tańsze ciuchy to próbuj w outletach.
Spróbuj od handlu an bazarku l;ub tylko na portalu aukcyjnym i po prostu zobaczysz jak to Ci będzie szło. Jeżeli dobrze to założysz też sklep internetowy i po sprawie. W MLM raczej bym się nie pchał.
michal-lodz pisze:Witam. Ostatnio pomyślałem, ze dobrym dodatkowym dochodem byłaby sprzedaż odzieży markowej w internecie. Tylko chciałbym robić tak, ze kupowałbym przecenione ciuchy w sklepach, sprzedawał na allegro, a w razie gdybym nie sprzedal danej rzeczy oddałbym ją do sklepu z powrotem. Wiem, ze to może mało moralne, ale kilka stówek co miesiąc by wpadło... i teraz mam pytanie... czy sklepy w których bym kupował te ciuchy mogłyby mi odmówić zwrotu pieniędzy? czy sklep może robić jakieś problemy z kupnem kolejnych ciuchów? bardzo prosze o rzeczowe odpowiedzi...
Jak dla mnie troche ryzykowna zabawa. Sklepy nie mają żadnego obowiązku przyjmować zwrotów ciuchów, zwłaszcza pod dłuższym czasie. Nie wiem skąd taki pomysł? chyba, że jest coś o czym nie miałem pojęcia, to sory ale generalnie z tego co wiem to prawną możliwość zwrotu zakupionego towaru mamy jedynie w przypadku zakupów na odległość - przez internet, itp (termin 10 dni na zwrot) a przy kupnie w normalnym sklepie to o ile towar nie nosi widocznych śladów uszkodzenia to sprzedawca nie ma żadnego obowiazku przyjmować jakichkolwiek zwrotów.
No dokładnie, za dużo zamieszania byłoby z potencjalnym zwrotem towaru. To trochę kłopotliwa sprawa, bo pomysł zdaje się dobry, ale jednak jest dużo minusów. Spróbuj zaopatrzyć się w pewne ilości ciuchów po w miarę niskich cenach (niekoniecznie wziętych z wyprzedaży - w większych ilościach opłacalne będzie nawet sprowadzenie z zagraniczych hurtowni), a to czy uda Ci się sprzedać, będzie zależało tylko od Ciebie.
Nie polecam sprzedazy przez internet .chyba że masz duzo czasu, bardzo duzo czasu. Żniwa już minęly spojrz na allegro pełno rzeczy z china za 9,90 i 19,90 a tej ceny nie przebjesz outletem markowym bo to czasami nawet nie cena zakupu a co dopiero mowiąc o zarobku ;/ prawda jets taka że ludzie nie do konca patrza na jakość i dają sie nabierać na przekolorowane fotki
Interesuje Ciebie dodatkowy dochód?
Znajdź, proszę, jutro lub pojutrze dwadzieścia pięć minut, żeby zobaczyć tą prezentację:
A moim zdaniem nie jest tak źle i pomysł ma szansę się udać,ale trzeba go dokładnie przemyśleć. Na jakich ubraniach chcesz bazować? I druga sprawa to zwroty do sklepu: nie uda Ci się tego zrobić,może jedna rzecz na jakiś czas,ale nie więcej. Wiec z czasem mógłbyś ponosić tez straty.