Porady prawne - zatrudnić radcę czy współpraca z kancelarią?

Podatki - nikt tego nie lubi, ale płacić trzeba.
MartaJa

Porady prawne - zatrudnić radcę czy współpraca z kancelarią?

Post autor: MartaJa »

Powiedzcie, na podstawie waszego doświadczenia, jaka opcja jest lepsza: zatrudnienie radcy prawnego czy też nawiązanie współpracy z kancelarią prawną, gdzie po prostu można sięgnąć po pomoc, kiedy akurat będzie taka potrzebna?
Słyszałam, że niektóre kancelarie mają przygotowaną nawet ofertę dla przedsiębiorców.
Sława

Re: Porady prawne - zatrudnić radcę czy współpraca z kancela

Post autor: Sława »

Rzeczywiście firmy coraz częściej odchodzą od zatrudniania radców na stałe, a korzystają z pomocy kancelarii prawnych, kiedy zachodzi taka potrzeba.
Dzięki temu można w firmie poczynić jakieś oszczędności, bez rezygnowania z porad prawnika.
W Warszawie działa na przykład taka kancelaria: http://www.bsskancelaria.pl/ gdzie można wykupić pakiet przedsiębiorcy (więcej szczegółów w linku). Wychodzi znacznie taniej, niż zatrudnienie prawnika.
Tolek22

Post autor: Tolek22 »

Myślę, że warto zatrudnić radcę prawnego. W Poznaniu i okolicach poradami przy zakładaniu spółek, czy dla osób fizycznych zajmuje się . Ma ponad 20-letnie doświadczenie w zawodzie.
Hrumix

Post autor: Hrumix »

Zależy myślę to od tego jak często takie porady są nam potrzebne. Jeśli sporadycznie to pomóc może radca prawny. Takie porady prawne w Wałbrzychu - udziela Radca prawny Robert Pilecki.
drzwi w wodzislawiu
Samaran

Post autor: Samaran »

Wszystko moim zdaniem zależy od tego na jaką skalę ta współpraca się odbywa. My akurat w woj kuj pomorskim chodzimy do radcy, natomiast w Śląsku współpracujemy w trybie ciągłym z kancelarią Tomanek - - z rozmowy z Panią mecenas pamiętam, że działają Oni głównie w Zabrzu i Gliwicach. Nie należą do najtańszych, ale ja już nauczyłem się w biznesie, że za jakość trzeba zapłacić odrobinę więcej. W każdym razie polecam z czystym sumieniem. Ale w jakiej formie ma być współpraca to już trzeba decydować samemu.
harryD.

Post autor: harryD. »

MartaJa pisze:Powiedzcie, na podstawie waszego doświadczenia, jaka opcja jest lepsza: zatrudnienie radcy prawnego czy też nawiązanie współpracy z kancelarią prawną, gdzie po prostu można sięgnąć po pomoc, kiedy akurat będzie taka potrzebna?
Słyszałam, że niektóre kancelarie mają przygotowaną nawet ofertę dla przedsiębiorców.

Współpraca z kancelarią wyjdzie taniej. Na stronie http://www.e-koksztys.pl jest możliwość wykupienia niedrogiego abonamentu prawnego dla małych firm. Sam korzystam od jakiegoś czasu i mam komfort posiadania prawnika na telefon, gdy tylko potrzebuję. Pierwszy miesiąc można sprawdzić usługę za 1 zł, potem koszt to 99 zł miesięcznie :)
Pbasia

Post autor: Pbasia »

Jeśli masz dużą firmę, to kancelaria.

___
EmilO

Post autor: EmilO »

Gdy postanowiłem, że , to zatrudniłem też radcę prawnego.
Manna

Post autor: Manna »

ja współpracuję z Lex Consilium, to jest kancelaria doradztwa prawnego i jestem z nich bardzo zadowolony. czuwają przede wszystkim nad bezpieczeństwem i prawnym funkcjonowaniem firmy no i zawszę mogę z nimi skonsultować kwestię jakiejś transakcji, jeżeli budzi moje wątpliwości. mają indywidualne podejście do klienta, bardzo dobrze mi się z nimi pracuje :)
Najlepsza cukiernia katowice http://www.lajkonik-pik.pl   - Producent ciast, ciastek, pączków i tortów.
sejsman

Post autor: sejsman »

Wszytko zależy od Twojego zapotrzebowania na usługi prawne i ich charakteru. Jeżeli potrzebujesz kompleksowej obsługi prawnej i prowadzisz rożnego rodzaju inwestycje to warto zastanowić się nad . Jeżeli natomiast potrzebujesz małej ilości i powtarzalnych usług prawnych to możliwe, że odpowiednie byłoby zatrudnienie radcy prawnego.
Jeśli prowadzisz sklep to pewnie potrzebujesz zgodnego z prawem regulaminu sklepu internetowego!
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ