Witajcie Ludzie często piszą, że jest dla każdego. Co wy myślicie o tym? Ja się czuję w tym bardzo dobrze. Na jednej ze stron biznesowych znalazłem ciekawe porady, postanowiłem w nie zainwestować i zakupić. Najpierw jednak napisałem maila do sprzedającego, aby dowiedzieć się, czy te porady on pisał i na jakiej podstawie. Gdy już się wszystkiego dowiedziałem postanowiłem zainwestować to 10 złotych i zakupić to. Teraz dzięki temu zarabiam, jednak gdy dąłem je mojemu koledze po ich przeczytaniu nic z nimi nie zrobił.
Co wy myślicie o takiem zarabianiu w necie? Ja teraz zarabiam około 1500 miesięcznie, czy można z tym wiązać przyszłość? czy internetowy biznes ma przyszłość?
Zarobić na pewno się da, jednak wszystko zależy od tego co umiemy robić. Samo z nieba nie spadnie przecież. Jeśli posiadamy wiedzę programistyczną, mamy pojęcie o tworzeniu stron czy o grafice to da radę wyciągnąć konkretny zysk z tych umiejętności. Jeśli natomiast nie mamy wiedzy technicznej to ciężko spodziewać się jakichś kokosów z e-biznesu.
Sukces zalerzy od człowieka chodzi o pokonywanie problemów. Jeśli masz problem techniczny możesz się poddać albo kupić książkę i nauczyć się co i jak lub zlecić to komuś.
Zapraszam na darmowy kurs online www.kurs-zarzadzaniaczasem.pl
Wiadomo, że teraz wszystko przenosi się do Internetu i warto w nim zaistnieć. Ale pewnie tak jak mówisz e-biznes nie jest dla każdego. Nadal są ludzie, którzy muszą czegoś dotknąć, podpisać i dopiero ufają, że coś naprawdę istnieje. Dla innych internet to taka nikomu niepotrzebna zabawka Ale sporo osób jednak się tutaj odnajduje. Internetu można się też nauczyć i pewnie robienia w nim biznesu też.
Możliwości naprawde jest sporo bo Internet dynamicznie się rozwija. Największe pole do popisu mają tu oczywiście programiści, graficy, itd - z umiejętnościami typowo technicznymi można zarobić naprawde godziwy grosz dzięki robieniu stron czy projektów graficznych na zlecenie. Ale i kompletny laik, szary Kowalski też może znaleźć coś dla siebie, np pisząc teksty na potrzeby pozycjonowania czy obsługując maile, itp. Tutaj wiadomo że zarobki są o wiele mniejsze i wyżyć się z nich nie da, ale jako źródło dodatkowego zarobku - w sam raz
Praca jest, ale nie dla każdego Do każdej pracy trzeba coś umieć, nie wszędzie da się więc pracować. Zgadzam się, że największe możliwości posiadają graficy. Z tego powodu, z tej otoczki budowanej wokół grafików, wielu młodych chce wejść w tę branżę. Nie jest to jednak takie proste - praca grafika to wbrew pozorom praca ciężka i wymagająca. No a wymienione wyżej obsługiwanie maili czy pisanie atykułów synonimizowanych nie przyniesie wysokiego dochodu
Jak każda praca czy zawód jest idealny dla tego kto czuje się w danym zawodzie dobrze. Jeżeli nie masz żyłki do zarabiania przez internet nie zarobisz na nim. Internetem żądzą takie same realia jak i w realu.
RobKwie pisze: Dla innych internet to taka nikomu niepotrzebna zabawka Wydaje się to trochę abstrakcyjne, ale to prawda. Choć raczej takich ludzi jest coraz mniej.
Zdecydowanie nie jest to praca dla każdego, ale stwarza ogromne możliwości. Wystarczy spojrzeć tutaj, http://www.rankingmlm.com/articles/interviewList żeby zobaczyć ilu ludzi odniosło już dzięki temu sukces.
Nigdy tak nie jest, że coś jest dla każdego. To chyba zresztą logiczne. Podobnie jak w realnym życiu, aby zarabiać w internecie trzeba coś umieć. Najwięcej zarabiają osoby, które mają pasję (zainteresowania), znają się na czymś itp. Zawsze można się przekonać, czy praca w internecie jest dla nas np. w programach partnerskich. Ryzyko jest nieduże. Najwyżej stracimy parę złoty na serwer i domenę.