Czy prawnik w firmie jest niezbędny? Do tej pory nigdy nie korzystałam z żadnej kancelarii prawnej, ale ostatnio sobie pomyślałam, że w razie jakiejś sytuacji może warto mieć kogoś, kto będzie reprezentować firmę. Macie u siebie taką osobę zatrudnioną na stałe?
Najlepsza cukiernia katowice http://www.lajkonik-pik.pl - Producent ciast, ciastek, pączków i tortów.
Lepiej korzystać z obsługi prawnej zewnętrznej kancelarii. Takie porady będą bardziej profesjonalne. My współpracujemy z Kancelarią Prawną Magdaleny Chróścielewskiej z Łodzi. Szczególnie pomagają nam w zakresie prawa podatkowego, bo z tym zawsze jest największy problem. Tutaj jest do nich kontakt.
Jak najbardziej dobrze mieć prawnika, ale jeszcze lepiej jak sam właściciel też chociaż trochę zna prawo. Bo jak mawiają: "nieznajomość prawa szkodzi".
Rzeczywiście, często prawnik jest niezbędny. Jednak nie wydaje mi się, by musiał to być prawnik na etacie. Nam wystarczy raz na jakiś czas telefon do nich: i problem mamy z głowy. Sądzę, że prawnik na etacie jest potrzebny jedynie w firmie, która zatrudnia setki pracowników i na co dzień operuje dużymi kwotami.