problem z klientem

Dział dla zdecydowanych na założenie własnej działalności gospodarczej. Dowiesz się tutaj o wszelkich formalnościach związanych z zarejestrowaniem firmy.
biszop

problem z klientem

Post autor: biszop »

Mój klient od ponad miesiąca nie uregulował rachunku za usługi. Mam umowę oczywiście. Co mogę w takiej sytuacji zrobić zgodnie z prawem?
majja

Re: problem z klientem

Post autor: majja »

Możesz wysłać mu wezwanie do zapłaty. Albo sam albo z pomoca BIG. Co to za dokument, jak wygląda dokładnie opisali na https://www.big.pl/baza-wiedzy/wezwanie-do-zaplaty . Masz też podane jak takie wezwanie wysłać. Jeśli nie zapłaci w czasie ustalonym na wezwaniu będziesz mógł umieścić wpis w Rejestrze Dłużników. Bardzo często te kroki już skłaniają dłużnika do płatności.
troll8

Re: problem z klientem

Post autor: troll8 »

Na pewno lepiej wyjdziesz na zapytaniu o to adwokata, a nie nas na forum. Nie wiesz kto jest po drugiej stronie i czy dobrze ci doradzi. Lepiej zadzwoń chociażby do kancelarii adwokackiej Wojas Pawlak z Gliwic. Znakomicie zajmują się klientami biznesowymi.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ