szukam sposobu jak poradzic sobie ze spozniajacymi sie notorycznie pracownikami? nie mam czasu i fizycznej mozliwosci tego kontrolowac osobiscie ale zastanawialam sie nad instalacja licznika osob. posiada ktoś takei urządzenie u siebie w firmie? sprawdza sie? kontrolowanie i obsluga tego jest bardzo skomplikowane czy poradze sobie|? polecacie jakis konkretny sprzet?
Bez problemu możesz sobie założyć taki skaner. Na karty będzie działał np. Ja taki mam. Po prostu wchodząc do budynku każdy odbija swoją kartę z imieniem i nazwiskiem, wychodząc - odbija jeszcze raz. I komputerowo masz dostęp kto o której wszedł i wyszedł. Będziesz możliwość sprawdzenia kto się ciągle spóźnia... No i potem zrobisz z tym co tylko zechcesz. Opłaca się taka inwestycja!
Gdy zaczynają się pokazywać adwokaci, to zawsze oznacza, że sytuacja jest niedobra.
licznik osób to fajna opcja, są róznież liczniki osób ktore po prostu zliczaja ci liczbe osob wchodzacych do budynku i odpowiedni czas np. firmy Exon - to tez mogloby zadzialac, szczegolnie jesli nie chcialabys personalnie sprawdzac tylko po prostu polepszyc frekwencje w pierwszych minutach pracy ja zalozylem taki licznik do mojej restauracji zeby badac natężenie w danych godzinach i odpowiednio ukladac grafik naszym pracownika. musze powiedziec ze jestem zadwolony z takiego rozwiazania.
Fajną sprawą też są internetowe grafiki pracy. Zobacz sobie ten: http://www.grafikoptymalny.pl/ Taki grafik pracy bardzo ułatwia "ogarniecie" wszystkich pracowników, ich urlopów czy godzin przy pracy zmianowej.