Problemy skórne

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Patrix

Problemy skórne

Post autor: Patrix »

Cześć!

Od jakiegoś czasu borykam się z problemami skórnymi. Moja skóra jest bardzo sucha i stale się łuszczy. Ostatnio wpadł mi w ręce artykuł o skutecznym działaniu kobylego mleka w takich przypadkach: http://www.proskinlf.pl/Landingpage/Art ... ylegoMleka.
Czy znacie wspomniany tam specyfik "Proskin LF"? Czy naprawdę pomaga?

Pozdrawiam!
Agnest

Re: Problemy skórne

Post autor: Agnest »

Najlepiej jest wybrać się do dermatologa. Jeśli to coś więcej niż tylko niewłaściwa pielęgnacja, to kozie mleko i inne cuda nie pomogą.
Hrumix

Post autor: Hrumix »

Są też odpowiednie zabiegi poprawiające kondycje skóry jak karboksyterapia. Taki zabieg wykonują tutaj - . Polega on na wystrzykiwaniu małych dawek CO2 stymuluje to proces zwiększający kolagen i elastynę w skórze.
drzwi w wodzislawiu
jandus

Post autor: jandus »

lepiej isc do dermatologa :) na forum chyba nie ma lekarza
pracaidealna.pl - praca w Norwegii
irena199

Post autor: irena199 »

Zależy też jakie problemy skórne, ja stosuję i sobie chwalę, niekoniecznie dla cery trądzikowej, co jest jego głównym przeznaczeniem, ale dla samej poprawy kondycji skóry i zauważyłam znaczną poprawę, skóra przestała się łuszczyć ani też nie jest nadmiernie przetłuszczona. Ale każda skóra jest inna i najlepiej z dermatologiem się skonsultować :)
Celem każdej gry jest wygrana. Jeśli nie zależy ci na wygranej, bez sensu jest walczyć.
balladyna

Post autor: balladyna »

Jeśli chodzi o pryszcze i trądzik to warto zaglądać na specjalistyczne strony np. http://tabletkinatradzik.pl/zobacz-jak- ... a-tradzik/ jest wiele ciekawych informacji i artykułów, które na pewno wskażą drogę jak uporać się z pryszczami.
mariolka00

Post autor: mariolka00 »

Odświeżam temat, bo też miewam ostatnio problemy skórne, ale trochę innej natury niż te przez was opisywane, a mianowicie chodzi o kurzajki! Od jakiegoś czasu zaobserwowałam ich u mnie już cztery i teraz pytanie , czy da się to zrobic w domu, jakimiś sprawdzonymi sposobami? Czy też trzeba udać się do dermatologa? No i ile taka przyjemność może kosztować?
Garagan

Post autor: Garagan »

Coś Ci pokażę http://www.vichy.pl Na tej stronie znajdziesz świetne kremy do twarzy, sporo jest na suchą skórę. Sucha skóra rzeczywiście nie wygląda dobrze, więc trzeba dać jej maksymalne nawilżenie.
lwiątko

Post autor: lwiątko »

Na pewno nie próbowałabym tego leczyć samodzielnie. Bez konsultacji z lekarzem możesz tylko zrobić sobie krzywdę.
A na przyszłość, podstawa to właściwa pielęgnacja. Porządne oczyszczanie, nawilżanie, peelingi... Tu możesz sobie poczytać: http://www.neutrogena.com.pl/bad-piekna ... cja-ciala/ . Dobór konkretnych kosmetyków najlepiej skonsultuj z dermatologiem, zwłaszcza jeśli skóra jest podrażniona.
oskarekwwa

Post autor: oskarekwwa »

Ja miałem ostatnio problem ze skórą na klatce piersiowej. Poszedłem do lekarza i okazało się, że jest to półpasiec. szukałem jakichś informacji na ten temat w sieci i znalazłem ciekawy artykuł o tym . Dowiedziałem się z niego wielu przydatnych informacji.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ