Prowadzenie samochodu po zakrapianej imprezie

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Piter

Prowadzenie samochodu po zakrapianej imprezie

Post autor: Piter »

Coraz częściej wyjeżdżam z pracy na różne szkolenia. Z tego co zaobserwowałem to w ostatni wieczór szkolenia wszyscy konkretnie imprezują :P Problem w tym, że min ja jestem jednym z kierowców więc muszę na następny dzień wsiąść za kółko :roll: No i teraz zastanawiam się czy kupić sobie jakiś alkomat (chociaż trochę szkoda mi kasy) czy po prostu szukać jakiegoś posterunku policji w okolicy i tam się zbadać przed drogą. Co Wy robicie w takich sytuacjach :?:
armani

Re: Prowadzenie samochodu po zakrapianej imprezie

Post autor: armani »

ale na ten komisariat policji to chcesz jechać autem?
bo jeśli tak, to jak policjanci będa o tym wiedzieli, a Tobie wyjdzie coś na badaniu alkomatem to Ci współczuję . możesz ponieść wtedy konsekwencje prowadzenia po pijaku na komisariat.

lepiej kup sobie alkomat w jakimś spy shopie. taki najprostszy nie kosztuje wcale dużo.
mostofiz
Kontakt:

Post autor: mostofiz »

Jak dla mnie prowadzenie to głupota. W szczególności jeżeli teraz wprowadzili blokadę alkoholową...
Rien

Post autor: Rien »

Nie lepiej po prostu odpuścić sobie tą jedną noc przed podróżą? głowa spokojna i samopoczucie lepsze;)
blackspade

Post autor: blackspade »

Ja też raczej polecam kupić alkomat :D
Ewentulanie jeszcze możesz skorzystać z takiego wirtualnego alkomatu.
Ale wiadomo, że tam 100 % pewności nie będziesz miał ;)
Piter

No niby lepiej odpuścić dzień przed...ale z drugiej strony wiecie jak to czasami bywa...Nie da się tak wszystkiego zaplanować :P

Chociaż w sumie o tym prowadzeniu auta na komisariat to faktycznie nie pomyślałem :D
A o co chodzi z tym wirtualnym alkomatem bo nie kumam.
blackspade

Post autor: blackspade »

Tutaj sobie zobacz wszystko http://www.wirtualnyalkomatonline.pl/
Generalnie musisz podać ile wypiłeś alkoholu i jakiego. Do tego np swoją wagę i płeć. Im więcej danych podasz tym otrzymasz dokładniejsze wyniki.
Wiadomo, że nie zastąpi to normalnego alkomatu, ale przynajmniej możesz szacunkowo określić przez jaki czas nie powinieneś prowadzić jeszcze auta.
Piter

blackspade pisze:Tutaj sobie zobacz wszystko http://www.wirtualnyalkomatonline.pl/
Generalnie musisz podać ile wypiłeś alkoholu i jakiego. Do tego np swoją wagę i płeć. Im więcej danych podasz tym otrzymasz dokładniejsze wyniki.
Wiadomo, że nie zastąpi to normalnego alkomatu, ale przynajmniej możesz szacunkowo określić przez jaki czas nie powinieneś prowadzić jeszcze auta.
Ahh rozumiem. W sumie to całkiem fajna alternatywa, dzięki za info :!:
Najwyżej przestanę pić o jakiejś określonej godziny tak żebym zdąrzył wytrzeźwieć :D
ledy2

Post autor: ledy2 »

Najlepszym sposobem na uniknięcie nieświeżości na następny dzień to darowanie sobie alkoholu na imprezie. Przecież bez tego też można się dobrze bawić. Kierowca powinien być odpowiedzialny i rozważny. Przypomina, że jeśli wozisz innych to za nich także odpowiadasz, nie tylko za siebie
Człowiek naraża się na łzy, gdy raz pozwoli się oswoić.
danny4231

Post autor: danny4231 »

Ja kupiłem specjalistyczny alkomat elektrochemiczny Iblow. Osobiście uważam, iż nie ma lepszego sposobu na zbadanie się na obecność alkoholu w naszym organizmie. Zmierzając w stronę posteruku policji tylko stracisz sporo czasu, nerwów... no i kto wie, może przy okazji nabawisz się zbędnych kłopotów. :P Dzięki nie muszę się martwić o kłopot tego typu, gdyż posiadam pod ręką alkomat w swojej furze.
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ