Przedsiębiorca u dentysty - prywatnie, na NFZ?

Dział dla dyskusji nie pasujących do innych działów.
Urban30

Przedsiębiorca u dentysty - prywatnie, na NFZ?

Post autor: Urban30 »

Jestem ciekawy jak wielu z obecnych na tym forum prywatnych przedsiębiorców korzystało w tym roku z usług stomatologicznych na.... NFZ? 8-)
Skąd pytanie?
Proste: my nigdy nie mamy czasu na to, żeby czekać z bólem zęba w kolejce nfz-towskiej, a w kazdym razie ja go nie mam. Jak słyszę te terminy odległe i zaraz pomyślę o wysokości płaconych składek, to mnie nieco trafia...
ale idę prywatnie. Zwykle szukam dentysty nawet przez - jak ten w sieci, bo jak mój dentysta nie ma terminu żeby prywatnie nawet wcisnąć, no to wyjścia nie ma, leci się po opiniach
A jak to u was jest?
Adam_Smo

Re: Przedsiębiorca u dentysty - prywatnie, na NFZ?

Post autor: Adam_Smo »

Definitywnie prywatnie. Chyba nie ma co się męczyć z bólem ;)
Rozwój osobisty
Trener szkolenia
Justa

Post autor: Justa »

Chyba jest coś takiego, że jeżeli masz mocny i nagły ból zęba, to powinni Cię przyjąć poza kolejnością. Co innego wizyty kontrolne itp.
Olejek amla
lwiątko

Post autor: lwiątko »

To czy prywatny, czy na NFZ nie jest najważniejsze.
WIększe znaczenie ma podejście do pacjenta i sprzęt, którym dysponuje.
W Kielcach dr ma na przykład fajny gabinet. Generalnie, trzeba szukać, aż znajdziemy kogoś, kto nam odpowiada. Na szczęście w dzisiejszych czasach nie jesteśmy z góry przypisani do żanego lekarza.
Kocica

Post autor: Kocica »

Taka prawda, że przedsiębiorcy czasu nie mają na stanie w kolejkach...
marcelina.kote

Post autor: marcelina.kote »

Justa pisze:Chyba jest coś takiego, że jeżeli masz mocny i nagły ból zęba, to powinni Cię przyjąć poza kolejnością. Co innego wizyty kontrolne itp.

To jest prawda, chociaż zależy chyba też od 'widzimisię' dentysty. Aczkolwiek mi nigdy tego nie odmówiono
lattemacchiato

Post autor: lattemacchiato »

Cóż, moim zdaniem nawet przeciętny człowiek boi się pójść do dentysty na NFZ. Jeżeli dentyście się nie zapłaci, to większość z nich traktuje pacjenta jak najgorsze ścierwo, którego nawet nie stać na usługi stomatologiczne. Ja jak poszłam na NFZ, to nie dość że dentystka nie miała żadnej asystentki i ssak kazała mi sama trzymać, to jeszcze nie wiedziała po jakim czasie powinno działać znieczulenie, ani nie odpowiedziała na większość moich pytań. Od tego czasu wolę już chyba zebrać sobie sama pieniądze i zapłacić komuś, aby wyleczył mi zęby.
wiosna

Post autor: wiosna »

Niestety to prawda. Jeżeli nie pójdzie się prywatnie i się nie zapłacić, trzeba przygotować się psychicznie ba ból i wiele nieprzyjemności.
marcelina.kote

Post autor: marcelina.kote »

Widzę, że mieliście niemiłe doświadczenia - akurat ja sądzę, że można trafić na lekarza, który dobrze wykona robotę na NFZ
drzewiasty

Post autor: drzewiasty »

Zalezy.. jak mam czas to ide na nfz jak nie to prywatnie
szybkigrosz.pl - pożyczki dla zadłużonych
Bizland.pl
Katalog firm i portal biznesowy

Prowadzisz firmę? Pokaż ją klientom

Reklama

Dodaj wizytówkę swojej firmy do katalogu Bizland.pl. Zaprezentuj ofertę, branżę i lokalizację, aby klienci mogli łatwiej Cię znaleźć.

Dodaj firmę do Bizland.pl

ODPOWIEDZ